Boekpresentatie Marcel de Wit bij De Omslag

cultuur

DELFT - Boekhandel De Omslag aan de Wijnhaven 16 in Delft is op zaterdag 17 november het decor voor de feestelijke presentatie van het boek Uit het dagboek van Marcel de Wit.

Auteur Marcel de Wit zal om 16.30 uur zijn eerste exemplaar uitreiken aan de Delftse schrijver Jan van der Mast. Daarna zal de auteur voorlezen uit eigen werk en natuurlijk, tijdens de auteursborrel, beschikbaar zijn om te signeren.

Hilarisch
Uit het dagboek van Marcel de Wit is een hilarisch verhaal over de belevenissen van een kantoorman met een groot sporthart. Voor zijn werk pendelt hij dagelijks met de trein tussen Delft en Rotterdam. Een paar keer per week ziet hij Fred, mede-Delftenaar en eveneens forens. Met hem bespreekt hij de dagelijkse beslommeringen en het nieuws uit de krant. Op kantoor vraagt hij zich af wie de kantoortuin en de flexplek heeft uitgevonden; thuis vraagt hij zich af waarom er een egel op klaarlichte dag door zijn tuin scharrelt? In het weekeinde gaat hij naar Feyenoord. Thuiswedstrijden beleeft hij in De Kuip, uitwedstrijden bij voorkeur in het café. Als een bloedmooie jongedame op Valentijnsdag bij hem aanbelt, is hij met stomheid geslagen. This must be his lucky day….
Uit het dagboek van Marcel de Wit telt maar liefst 320 bladzijden en heeft een hoog Delft-gehalte met zeer veel herkenbare Delftse situaties.

Gegevens schrijver
Marcel de Wit (1963) debuteerde met de bundel 'Autoluw en andere Delftse verhalen' die in 2016 het levenslicht zag. Zijn gedicht 'Onder Delft' behoorde tot de winnaars van de gedichtenwedstrijd tijdens de Week van de Poëzie in 2015. De wedstrijd werd gehouden ter gelegenheid van de opening van de spoortunnel en het nieuwe station in Delft.