Huurwoningen in Schippershof in Schipluiden.
Huurwoningen in Schippershof in Schipluiden.

Bestuur Schiphoorn wil een lagere huurverhoging

advertenties

SCHIPLUIDEN - De huurdersvereniging Schiphoorn adviseert Wonen Midden Delfland over het huurbeleid en voorrang bij leegstaande woningen. Schiphoorn vertegenwoordigt de belangen van bijna negenhonderd huurders in Schipluiden en Den Hoorn.

Het bestuur heeft aangegeven dat het voor 1 juli 2017 een lagere huurverhoging wil dan de woningcorporatie heeft voorgesteld. Het bestuur vindt dat de afgelopen jaren er al genoeg is gedaan aan de huren. "Bovendien kan de financiële positie van de corporatie het goed aan. De verhoging zou beperkt moet worden tot het inflatieniveau", aldus het bestuur.

Kwaliteitsslag
Het bestuur heeft de afgelopen periode een kwaliteitsslag gemaakt. Het heeft vastgelegd waar het de komende jaren aan wil werken. "Dat richt zich op de splitsing van commercieel en sociale huur, op de bouw van 150 nieuwe huurwoningen en op huurders met een kleine portemonnee die voorrang hebben bij goedkope huurwoningen." In november zal het bestuur de werving starten van een nieuwe secretaris.


Thema-avond
Het bestuur heeft een adviesbureau gevraagd daarbij te ondersteunen. Bij de directeur van Wonen Midden Delfland is aangegeven dat het prima is als er meer aandacht wordt gegeven aan vrije sector huurwoningen voor bewoners die net iets te veel verdienen. Op 10 november is er een thema-avond..