Wooninitiatief voor mensen met verstandelijke beperking

Algemeen

SCHIPLUIDEN – De themabijeenkomst 'Wonen in de buurt' is een initiatief van het Oudernetwerk 'Samenwijs'. Het netwerk Samenwijs bestaat uit ouders van kinderen met een verstandelijke beperking en zet zich in voor een inclusieve samenleving.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 23 november in het gemeentehuis van Midden-Delfland aan de Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur. De avond is bedoeld voor ouders/verzorgers van mensen met een verstandelijke beperking en betrokkenen. De toegang is gratis
Mensen met een verstandelijke beperking hebben recht op gewoon wonen in de wijk, onder omstandigheden die ze zelf gekozen hebben. Om dat te bereiken, regelen ouders dat steeds vaker zelf. Ze beginnen dan met elkaar een wooninitiatief, zoals dat in dit geval ook gebeurd is. Dat heeft natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Op 23 november is er ruimte om te luisteren naar twee concrete ideeën: 'Samen Zelfstandig' als starter en 'Villa Voorschot', dat al een fase verder is. Opgeven kan via samenwijsnetwerk@gmail.com.