Afbeelding

Hoor wie komt daar kinderen!?

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

Sinterklaas kan in Delft altijd weer op de komst van veel enthousiaste kinderen rekenen en dat is in de dorpen rondom Delft niet anders…

DELFT – Binnenkort zal Sinterklaas weer aanmeren in Delft. Zaterdag 22 november is de goedheiligman voor het eerst in de Prinsenstad te bewonderen.

Sint en Piet zullen dit jaar verschillende plekken in de stad aandoen om zich hier door de kinderen te laten verwelkomen. De intocht begint om 12.30 uur aan de Oostsingel, waar de Sint aan wal komt. Om 14.00 uur arriveren Sint en z’n pieten op de Markt, waar burgemeester Bas Verkerk ze een warm welkom zal geven en alle kinderen ongetwijfeld weer mooie liedjes voor Sinterklaas zullen zingen. Anderhalf uur later gaat het gezelschap richting de Beestenmarkt voor het eindfeest van de intocht. Iedereen, jong en oud, is uiteraard weer van harte welkom om te komen en mee te doen. Rond 16.30 uur komt aan het feest van Sinterklaas op de Beestenmarkt een einde.


Niet alleen Delft
Sinterklaas en z’n pieten doen uiteraard niet alleen Delft aan. Ook in omliggende gemeentes zullen ze de kinderen verblijden met hun komst. Zoals in Pijnacker-Nootdorp. Hier komt Sinterklaas zaterdag 15 november al naartoe. Z’n intocht begint om 13.30 uur vanaf de Hagelaan en gaat uiteindelijk richting het Paradeplein. Daar zal burgemeester Ravestein Sinterklaas welkom heten tijdens een spectaculaire bijeenkomst voor jong en oud. Het podiumprogramma begint om 14.30 uur en om 16.00 uur is het weer afgelopen.
Een week later komen de Goedheiligman en z’n pieten met de RandstadRail naar Pijnacker. Zaterdag 22 november komen ze om 11.00 uur aan op station Pijnacker, een uur later arriveren ze op het Raadhuisplein, waar ze tot 13.00 uur zullen vertoeven. ’s Middags is er van 14.00 uur tot 15.00 uur nog een programma in balletschool De Dansacker.  De entree hiervoor is gratis, maar kinderen moeten wel van tevoren ingeschreven worden. Dit kan via de website www.sintinpijnacker.nl.
Ook in Delfgauw wordt de Sint op zaterdag 22 november verwelkomd en wel vanaf 11.00 uur. Dan start z’n rijtoer vanaf het Saaymans Vaderplein. De kindervriend maakt vervolgens een rondrit door het dorp, die voert over de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en Kreekrug naar het Gouden Rijderplein, waar loco-burgemeester Van Staalduine de Sint rond 11.45 uur verwelkomt.


De festiviteiten zullen doorgaan tot ongeveer 12.30 uur.


In Den Hoorn en Schipluiden zal de Sint aanmeren op zaterdag 22 november. Sinterklaas en de pieten zullen die dag om 10.30 uur aanmeren bij de brug de Bolle Kickert in Den Hoorn. Later die dag vertrekken ze richting Schipluiden, waar de pakjesboot om 13.30 uur zal aanleggen ter hoogte van de Singel 4 in Schipluiden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12