De dames zijn dinsdagavond één en al oor als Gijs Martijnse ze vertelt hoe zwaar ze vandaag gaan kri
De dames zijn dinsdagavond één en al oor als Gijs Martijnse ze vertelt hoe zwaar ze vandaag gaan kri

De dames van Kratos '08 hopen en verwachten een nog mooier seizoen

sport

DELFT – De dames van Kratos '08 presteerden vorig jaar met een smalle selectie beter dan verwacht. Komend seizoen hopen en verwachten de Delftse volleybalsters met een grotere groep nog hoger te eindigen.

Gijs Martijnse is trainer/coach van het eerste van dames. Ook vorig jaar, toen de ploeg op een verdienstelijke zesde plek in de derde regiodivisie eindigde, was hij erbij betrokken. "Deze afdeling is het hoogste regionale niveau", legt de 31-jarige Delftenaar uit. "We hadden vorig seizoen een erg smalle selectie, met ongeveer negen-en-een-halve speelster."
De selectie voor komend seizoen was gauw rond – en dat was wel zo prettig. Dit jaar kan Martijnse rekenen op elf speelsters, waaronder vijf nieuwe aanwinsten. Meiden die al bij andere clubs op niveau gespeeld hebben. "Ze passen ook perfect in de groep. Maar het betekent daarnaast dat we elkaar weer moeten leren te vinden en spelpatronen erin moeten zien te krijgen. Zo willen we komend seizoen meer over de middenaanvalster spelen." Daarvoor hebben ze even de tijd. Het eerste damesteam van Kratos '08 begon twee weken terug al met trainen. De competitie begint begin oktober. Volgend weekend wacht bovendien nog een trainingsweekend.
-Wat is bijzonder aan jullie ploeg?
Martijnse: "Ik durf wel te zeggen dat de sfeer onderling heel goed is. We beschikken nu over een grote groep van fanatieke meiden, die veel plezier beleven in het volleyballen. Die combinatie, van fanatisme en plezier, zorgt ervoor dat je vanzelf gaat presteren en punten gaat pakken. Halverwege het seizoen zullen we zien hoe ver we staan. Staan we er goed voor, dan kunnen we voor promotie proberen te gaan. Staan we onderin, dan moeten we kijken wat we de tweede seizoenshelft anders moeten doen. Ik hoop in elk geval wel dat we komend seizoen, of die erop, zullen promoveren naar de tweede divisie. Mocht dat me met deze groep niet lukken, dan zal een andere trainer dit misschien moeten proberen."
-Wanneer is het seizoen geslaagd?
"Als we het beter doen vorig jaar, dus dan moeten we bij de bovenste vijf eindigen. Dat moet, met de bredere bezetting die we hebben, wel lukken."