Melissa Mintodjo, Armand Muilenburg en Rosanne Bader waren afgelopen drug met hun hondenglossy Dawgz.
Melissa Mintodjo, Armand Muilenburg en Rosanne Bader waren afgelopen drug met hun hondenglossy Dawgz.

Honden zoals honden bedoeld zijn in gloednieuwe hondenglossy Dawgz

Algemeen

DELFT – Armand Muilenburg heeft z'n hart gevolgd en zich gestort op iets waar hij passie voor heeft. Honden. Daarover kun je uren over praten, maar nog veel meer schrijven. Dus komt binnenkort het eerste nummer van z'n hondenglossy uit: Dawgz.

Hij schreef acht jaar geleden al eens een boek over honden. "Na dit boek had ik de droom om nog eens een lifestyle magazine over honden te maken. Enkele maanden terug ben ik daar serieus mee aan de slag gegaan. Ik voerde gesprekken met Melissa Mintodjo, die voor het magazine Life After Football heeft gewerkt. Als je verhalen over honden in een lifestyle-jasje giet, denk ik dat veel meer mensen zo'n blad pakken en gaan lezen dan wanneer je een soort vakblad over één ras maakt." De doelgroep is fors. Volgens de 39-jarige Delftenaar staat er voor iedere hondenbezitter wel interessante kost in Dawgz. "En zo'n 20 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een hond."

In het eerste nummer staat de boodschap centraal dat honden vooral honden moeten zijn en ook zo behandeld willen worden. Dawgz besteed hier op een leuke en luchtige manier aandacht aan. Afgelopen maanden werkten vier liefhebbers maandenlang aan het eerste nummer. Zij werden bijgestaan door enkele gastschrijvers. Voorlopig valt er nog heel veel over honden te schrijven, verwacht Armand Muilenburg. "Honden zijn al sinds mensenheugenis aan mensen verbonden. Sindsdien zijn er constant ontwikkelingen. Er zal altijd genoeg zijn om over te schrijven. Ik ben eerder bang dat er niet genoeg tijd om alle belangrijke zaken te laten zien." Het maken van één editie bleek al heel wat werk te zijn, merkte Muilenburg. "Met het aantrekken van Melissa trok ik ook een stukje professionaliteit aan. Het blad heeft daardoor een hoog niveau en achteraf ben ik er heel blij om. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om zo ver te komen, maar ik ben heel dankbaar dat ze me op deze weg heeft gezet." Dawgz wordt deze maand verspreid via de 650 hondenscholen in het land en is verkrijgbaar via www.dawgz.nl. Muilenburg hoopt dat het uiteindelijk in elke kiosk in Nederland zal komen te liggen, maar zover is hij nog niet. "Voorlopig ben ik al heel erg blij dat we in de laatste week van juli zo'n mooi blad in handen hebben." Hij hoopt dat vele hondenliefhebbers mee zullen genieten. "En als ze het lezen zullen ze zien en lezen wat een belangrijke plek honden in onze samenleving innemen", kan hij alvast verklappen.