Joren Tromp (rechts van trainer Rob de Lange) heeft zichtbaar zin om zich nog twee keer negentig minuten het vuur uit de sloffen te lopen voor DHC. (foto: Roel van Dorsten)
Joren Tromp (rechts van trainer Rob de Lange) heeft zichtbaar zin om zich nog twee keer negentig minuten het vuur uit de sloffen te lopen voor DHC. (foto: Roel van Dorsten)

Joren Tromp hoopt op promotie naar derde divisie als afscheidscadeau

sport

DELFT - DHC verraste dit seizoen vriend en vijand met zijn puike prestaties in de hoofdklasse. Nu mogen de mannen van Rob de Lange zich via de nacompetitie proberen te plaatsen voor de derde divisie.

De aftrap voor deze serie van twee wedstrijden vindt zondagmiddag plaats in Groningen, als de ploeg van trainer Rob de Lange het eerste deel van een tweeluik tegen Be Quick 1887 afwerkt. Een week later staat de return aan de Brasserskade op het programma.

Afscheid
Het zullen (voorlopig) de laatste twee wedstrijden zijn die Joren Tromp voor de hoofdmacht van de groenzwarten speelt. De aanvaller verlaat 'zijn' club na het tweeluik om voor Smitshoek aan de slag te gaan. "Toch zal DHC altijd mijn club blijven. Ik heb hier ruim tweehonderd wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld, debuteerde twaalf jaar geleden in de tweede klasse en heb er heel wat seizoenen in de hoofdklasse op zitten."
Toch trok de uitdaging. "Bij Smitshoek word ik hoofd jeugdopleidingen en er spelen veel vrienden van me. Zij trekken al een tijdje aan me en nu was de tijd rijp. Ik merkte vorige seizoenen dat het hier nog weleens moeilijk was om me op te laden. Daarbij is Smitshoek dit seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse op zaterdag. Dan maak ik dat ook nog eens mee. Spijt heb ik niet van mijn keuze, want hij is weloverwogen geweest."

Geweldig seizoen
Naar de kansen die DHC tegen Be Quick heeft, kan Tromp alleen maar gissen. "Ik heb nog nooit tegen ze gespeeld, want ze komen uit Groningen. Wat ik wél weet, is dat wij gewoon een geweldig seizoen hebben gedraaid. Er was nauwelijks sprake van wisselingen en blessures, waardoor we veel mensen versteld hebben doen staan. Toen de trainer aan het begin van het seizoen zei dat de doelstelling tweeënvijftig punten was, moesten we wel even lachen. Aan het eind van de rit hebben we er toch vijfenvijftig verzameld."
Rest voor Tromp nu alleen nog het tweeluik tegen Be Quick. "Ik ga twee keer negentig minuten en als het nodig is ook de verlenging mijn longen uit mijn lijf rennen. Genieten wordt het toverwoord. Doordat iedereen fit is, heeft de trainer een luxeprobleem. Hij komt zeker weten met een goed tactisch plan en ik ben benieuwd of ik er voor die twee wedstrijden deel van uitmaak. De afgelopen twaalf jaar heb ik altijd in de basis gestaan, dus ik hoop dat dat in die twee wedstrijden tegen Be Quick ook het geval is."