Joey Emmerink kan niet alleen heel goed verdedigen, maar afgelopen zaterdagmiddag was hij met twee goals tegen Nootdorp ook in aanvallend opzicht goud waard voor DHC. (foto: Roel van Dorsten)
Joey Emmerink kan niet alleen heel goed verdedigen, maar afgelopen zaterdagmiddag was hij met twee goals tegen Nootdorp ook in aanvallend opzicht goud waard voor DHC. (foto: Roel van Dorsten)

Joey Emmerink ziet dat er weer een team staat bij DHC

sport

DELFT - DHC presteert dit seizoen opvallend goed. De ploeg van trainer Rob de Lange bezet de gedeeld derde plaats in de hoofdklasse en was zaterdag met 4-2 te sterk voor Nootdorp in het toernooi om de Haaglanden Voetbal cup.

Joey Emmerink was zaterdag de grote man aan DHC-zijde. De 21-jarige centrale verdediger was goed voor de helft van de Delftse productie en heeft het uitermate naar zijn zin aan de Brasserskade.
"Ik ben begin vorig seizoen naar DHC gegaan. Voor die tijd heb ik twaalf seizoenen bij Sparta gespeeld, maar ik kwam uiteindelijk niet verder dan het beloften elftal. Dat speelde op maandagavond en omdat de club veel spelers haalde, zat ik voornamelijk op de bank. Dat ging op een gegeven moment vervelen, waardoor ik de stap naar de amateurs heb gemaakt."

"IK VIND HET WEL BIJZONDER"
Leuke bijkomstigheid aan de overstap naar de Brasserskade is dat zijn vader en opa in een respectievelijk grijs en nog grijzer verleden de groenzwarte clubkleuren verdedigden. "Mijn vader heeft zelfs nog even in het eerste gespeeld. Mijn opa speelde in een vriendenelftal. Ik vind het wel bijzonder dat zij mij hier voorgingen."
Emmerink begon met voetballen bij Delfia, waar hij als 7-jarige al in de E-jeugd speelde en door Sparta werd gescout. "In Rotterdam heb ik een prachtige tijd gehad. Ik heb zelfs nog in Oranje onder -15 gespeeld met jongens die nu in de eredivisie of zelfs al in het buitenland spelen. Spijt van mijn overstap naar de amateurs heb ik niet. Ik heb een profavontuur dan ook al uit mijn hoofd gezet, al zou ik een kans, mocht die zich alsnog voordoen, natuurlijk altijd aangrijpen."
Voorlopig is daar geen sprake van en heeft Emmerink, die hoofdtrainer van de F'jes is, sinds begin vorig seizoen geen competitiewedstrijd van DHC gemist. "Vorig seizoen begon ik als rechtsback, maar na de winterstop kwam ik in het centrum van de verdediging terecht. Die plaats ligt me beter. Als elftal loopt het ook beter dan afgelopen seizoen. Er is een aantal oudere spelers vertrokken, waarvoor er jongeren in de plaats zijn gekomen. Dat heeft geleid tot een heel mooie mix van talent en routine, waarbij iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Dat is in de resultaten terug te zien."

"JE FOCUST JE OP WEDSTRIJDEN"
De onrustige periode op bestuurlijk gebied heeft geen invloed op het spel van de ploeg gehad, denkt de jongeling. "Natuurlijk heb je door dat er dingen gaande zijn, zeker als je hier zoals ik vaak bent, maar als elftal focus je op de wedstrijden. Ook nu het in de bestuurskamer rustiger is, merken we dat niet op het veld."
Voor het uiteindelijke competitieresultaat zijn volgens Emmerink de komende twee wedstrijden, beide thuis, van groot belang. "Want als we die winnen, doen we heel goede zaken. Ik hoop dat we uiteindelijk in ieder geval vierde worden, zodat we kans maken op een vervangende periode. Het zal lastig worden om de derde periode nog te winnen, want aan het eind van deze competitie komen nog heel wat lastige tegenstanders voorbij."
De centrale verdediger is helemaal op zijn plaats bij DHC. "Ik werk dertig uur in Rotterdam en daarnaast ben ik vooral met voetbal bezig. Ik geef sportles aan jongeren die een traject volgen om aan een baan te komen en train de F-jeugd bij DHC. Zij spelen hoofdklasse, tegen profclubs en dat gaat hartstikke goed."
Voor in het eerste elftal heeft Emmerink ook nog persoonlijke doelen. "Ik wil mijn best doen voor de ploeg en hoop geen minuten te missen. Dat zou betekenen dat ik dit seizoen al aan de vijftig wedstrijden in de hoofdmacht van DHC kom. Verder hoop ik mijn opbouwende kwaliteiten goed te benutten en over te brengen op de jeugd."