Koen Göbel in felle strijd verwikkeld met een speler van SVV.
Koen Göbel in felle strijd verwikkeld met een speler van SVV.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Koen Göbel
Leeftijd: 25 jaar
Club: vv Schipluiden
Positie: verdedigende
        middenvelder



-Met vijf tegen nul winnen van Ariston'80, dat moet een goed gevoel geven.
"Wij stonden eerste en zij tweede op de ranglijst. Wij hadden zes punten voorsprong, dus voor hen was het alles of niks. Deze wedstrijd was beslissend om nog in te kunnen lopen. Uiteindelijk verliep de wedstrijd voor ons heel positief, want al na twee minuten maakten we de 1-0."

-De wedstrijd liep dus op rolletjes?
"Ja de wedstrijd liep goed. Een vroege voorsprong, dus we konden inzakken en controleren. We hebben heel snelle aanvallers, die razendsnel in de counter zijn. We kunnen er dus vliegensvlug uit komen. Op die manier wisten we ook de 2-0 en later de 3-0 te scoren."

-Toen was de wedstrijd gespeeld.
"Na de 3-0 werd het een echte show. Toen zat onze tegenstander er door heen. Vanaf dat moment hebben we ze alle hoeken van het veld laten zien."

-Was je tevreden over je eigen spel als verdedigende middenvelder?
"Mijn taak is vooral verdedigend, opvangen als anderen steken laten vallen. Het gaat trouwens wel ontzettend goed dit seizoen, want we hebben pas achttien doelpunten tegen. Mijn belangrijkste taak is om het spelletje te verleggen van de verdediging naar de aanval. Onder meer door mooie steekpassen naar voren."

-Wat voor type ben je?
"Een fysiek sterke speler, met veel overzicht. Een echte spelverdeler. Heersend op het middenveld."

-Is er verder nog iets opzienbarends gebeurd in het veld?
"Onze keeper heeft nog een pingel gepakt. Dat was op een cruciaal moment. Omdat onze keeper die penalty wist te pareren, waren die gasten gebroken en konden we snel uitlopen naar 5-0."

-Wat zijn verder jullie doelstellingen?
"We kwamen vorig seizoen uit in de tweede klasse zondag. Omdat we dit jaar op de zaterdag gingen spelen, moesten we helemaal van voren af aan in de vierde klasse beginnen. Ook volgend jaar, als we in de derde klasse spelen, willen we weer om de eerste vijf plaatsen gaan strijden. Zo snel mogelijk doorstomen!"

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ik bekeek ze vroeger altijd in de krant, maar nu laat ik me aan het einde van het seizoen verrassen, dat houdt het spannend."