Mandy (links) en Bob Scheurer zagen de klantenkring van Meyer & Meyer afgelopen tijd groeien.
Mandy (links) en Bob Scheurer zagen de klantenkring van Meyer & Meyer afgelopen tijd groeien.

Meyer en Meyer: familiebedrijf met een ijzersterke formule

Algemeen

Sinds een half jaar kunnen Delftenaren terecht bij Meyer & Meyer Herenmode aan de Markt. Het bedrijf, vijfentwintig jaar geleden gestart door twee Amsterdamse broers, mag zich in een grote belangstelling verheugen. "Wij onderscheiden ons doordat tachtig procent van de kleding die we verkopen uit eigen productie komt," zegt Bob Scheurer.

"Daarnaast zijn onze kostuums scherp geprijsd. Voor 149 euro koop je al een klasse pak, maar uiteraard kunnen mensen die merkpakken in het duurdere segment zoeken ook uitstekend bij ons terecht."
De stap naar Delft is het familiebedrijf goed bevallen. "Delft is een hele leuke stad. We hebben het personeel van de NUOVO overgenomen en mede daardoor komen veel klanten van de vorige herenmodezaak nu bij ons winkelen. We geloven in deze vestiging."
De kleding van Meyer en Meyer wordt op verschillende plekken op de wereld in eigen beheer gefabriceerd. "Je moet het zo zien, we krijgen 100 verschillende stoffen voor onze neus, 1000 verschillende knopen, verschillende stoffen voor de binnenvoering, garens en daarmee stellen we een kostuum samen. Als we het over het ontwerp eens zijn dan wordt het in productie genomen."
In een tijd waarin veel bedrijven failliet gaan ziet de directie van Meyer en Meyer het aantal winkels groeien. "We letten scherp op onze prijzen, nemen genoegen met minder marge en daardoor zien we onze klantenkring groeien. Zozeer zelfs dat we op verschillende plaatsen nieuwe winkels openen. De gebroeders Meyer startten het familiebedrijf 25 jaar geleden in Limburg. De jongere generatie, waartoe ik behoor, rollen de formule uit over het land. We hanteren twee formules, de vaste, waarbij we, zoals in Delft, overtuigd zijn van het succes. Die winkels startten we voor een lange periode. Daarnaast hebben we tijdelijke winkels. Die zetten we, voor een kortere periode, op in leegstaande panden. Als ze een succes blijken dan zetten we de formule om in een vaste en anders sluiten we de winkel weer na een relatief korte periode."
Dit weekeind wordt ook de bovenverdieping van het pand aan de Markt in gebruik genomen.