Afbeelding

Mecanoo ontwerpt openbare bibliotheek Tainan

Algemeen

Het Delftse bedrijf Mecanoo architecten heeft de competitie voor de nieuwe Openbare Bibliotheek van Tainan in Taiwan gewonnen.

Deze bibliotheek van 35.000 vierkante meter zal beschikken over leeszalen, bijzondere collecties, studieplekken, een kinderzone, café, conferentiezaal, auditorium en openbare patio's. Het plan omvat tevens een toekomstige uitbreiding van 13.000 vierkante meter.

Mecanoo ontwierp de bibliotheek als een ontmoetingsplek van culturen, verhalen en generaties. Natuurlijke materialen, zoals hardsteen en hout, een rationele en tevens elegante gebouwstructuur en een subtiel gebruik van licht en schaduw geven het gebouw een tijdloos karakter.

Het 40 miljoen euro kostende project is naar verwachting eind 2018 gereed.

Over Mecanoo
Mecanoo architecten, onder leiding van oprichter en creatief directeur Francine Houben, brengt stedenbouw, landschap, architectuur, restauratie en interieur op een coherente manier samen. Het bureau ontwierp de Library of Birmingham en de bibliotheek van de TU Delft. Momenteel werkt Mecanoo aan de renovatie van de Martin Luther King Jr. Memorial Library in Washington D.C. en de New York Public Library. Het door Mecanoo ontworpen National Kaohsiung Center for the Arts in Taiwan wordt eind 2016 opgeleverd.

Mecanoo is gevestigd in Delft, maar heeft bovendien een bureau in Taiwan voor projecten in Azië.