Gemeentesecretaris Hans Krul showt de sleutel van het nieuwe Stadskantoor (foto: Vincent Basler)
Gemeentesecretaris Hans Krul showt de sleutel van het nieuwe Stadskantoor (foto: Vincent Basler)

Gemeente ontvangt sleutel van het nieuwe Stadskantoor

Algemeen

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar heeft gemeentesecretaris Hans Krul de sleutel van het nieuwe Stadskantoor in ontvangst genomen.  De gemeente kan nu beginnen met de inrichting van het gebouw, zodat de ambtenaren vanaf februari 2016 in hun nieuwe behuizing aan de slag kunnen. 

Het nieuwe gebouw, dat vorig door lezers van Delft op Zondag is omgedoopt tot 'De Glasbak', is echter nog niet klaar. Aannemer BAM voert dit jaar nog verschillende werkzaamheden uit en bouwt verder aan de tweede fase van het kantoor. De publieksbalies voor de inwoners, het Klant Contact Centrum, blijven voorlopig aan de Phoenixstraat 16.

De eerste fase van het door Mecanoo Architecten uit Delft ontworpen gebouw bevat een deel van de kelder, kantoren en overlegruimtes. Ondertussen bouwt de aannemer in 2016 verder aan het resterende deel (fase twee), waarin – naast kantoren en overlegruimtes -  ook de publiekshal is opgenomen. De bouw van fase twee is medio 2015 van start gegaan na de sloop van het spoorviaduct en wordt naar verwachting eind 2016 opgeleverd. Begin 2017 is het volledige Stadskantoor - inclusief de publiekshal - gereed en wordt het officieel geopend.

Ingericht
Vóór de oplevering heeft de aannemer de eerste fase al ingericht met binnenwanden, vloerbedekkingen en pantry's. De komende week start de gemeente met de volledige inrichting ervan. Begin februari is dat klaar en kunnen ambtenaren en college vanuit het nieuwe kantoor hun werkzaamheden voor de stad verrichten.

Sneak preview
Vooruitlopend op de officiële opening - begin 2017 - krijgt een groep nieuwsgierige direct omwonenden en andere betrokken Delftenaren de gelegenheid om alvast een kijkje te nemen in het nieuwe Stadskantoor.