Aan de Stieltjesweg verrijst komende jaren een grote studentenflat.
Aan de Stieltjesweg verrijst komende jaren een grote studentenflat.

Bouw studentenflat Stieltjesweg in Delft begonnen

Algemeen

In de TU-wijk in Delft verrijst een nieuwe studentenflat. Vorige week werd de eerste paal geslagen voor 665 studentenwoningen aan de Stieltjesweg. Ze worden gebouwd door een ontwikkelcombinatie en – als de woning gerealiseerd zijn - door DUWO verhuurd en beheerd.

De woningen komen in en om het voormalige kantoorpand van het technologisch instituut voor water, ondergrond en infrastructuur Deltares, dat is verhuisd naar een nieuw kantoor aan de Rotterdamseweg. Stieltjesweg Ontwikkeling BV, een samenwerking van Leyten en Van Maren, verbouwt het bestaande kantoor tot studentenwoningen en bouwt op het terrein tevens een grote nieuwe studentenflat. Behalve woningen is er op studenten gerichte commerciële ruimte in het plan opgenomen.


In het oude kantoorpand komen 109 studentenkamers met eigen douche, toilet en keuken. Per zes of tien kamers is er een grote groepsruimte met een gemeenschappelijke keuken. Daarnaast komen in het pand nog 52 zelfstandige appartementen.
De tegenover gelegen nieuwbouw krijgt ruim 500 zelfstandige woningen van minimaal 24 vierkante meter. In de bedrijfsruimte van 1500 vierkante komen voorzieningen die handig zijn voor de bewoners. Het gaat om een studentencafé, een koffiecorner, een medische praktijk, een kleine supermarkt en een klein warenhuis.

 De verwachting is dat de nieuwe grote studentenflat in de zomer van 2017 klaar is. De woningen in de bestaande laagbouw zijn een jaar eerder gereed.