Wat ik zeggen wil

vaste rubrieken

A4
DELFT - Het is jammer, dat de heer De Vries blijft doorgaan over zijn gramschap over de A4. Wij als bewoners van Abtswoude, maar ook de bewoners van Maasland en omgeving, zijn nu eindelijk verlost van al het sluipverkeer. Alle opinieschrijvers gaan daar willens en wetens aan voorbij. Technisch zijn de waterproblemen opgelost en de democratie heeft gezegevierd, ook bij het Hoogheemraadschap met zijn democratisch gekozen afvaardiging.

S.A. van Haersma Buma, Delft

Zwerfafval
DELFT - Zoals Henk Tetteroo schreef in de Delft op Zondag van 17 januari: statiegeld voor plastic flesjes is een heel goed plan. Wanneer er bij mij in de straat zwerfvuil ligt is dat meestal een plastic flesje of een blikje. Zou er statiegeld voor zijn betaald dan was dit zeker niet het geval.

P. Moeskops, Delft

Ook dit doet politie
DELFT - Vaak wordt gedacht dat de politie alleen maar handhaaft. Nu hadden mijn buurman en ik op 2 januari een hele andere ervaring. Mijn buurman kwam me om hulp vragen omdat hij zichzelf had buiten gesloten. Er moest dus iets bedacht worden om, zonder schade te maken, weer binnen te komen. Samen met mijn buurman hebben we wat listige kunstgrepen uitgeprobeerd, maar we kregen de deur niet geopend. Toen werden we plots aangesproken door een politieagent op de fiets. Op vriendelijke toon vroeg hij wat er aan de hand was. Na onze uitleg vroeg hij of hij het even mocht proberen. Binnen luttele tellen had hij de voordeur zonder schade open. Voor wij hem rustig konden bedanken, kreeg hij een andere melding. Wel konden we nog even snel naar zijn naam vragen, waarna hij wegfietste. Via deze weg willen we hem daarom alsnog bedanken voor deze fantastische hulp. Zo zie je maar dat de politie niet alleen handhaaft, maar ook waakt over onze veiligheid en als ze kunnen helpen, ze dat ook doen. Complimenten daarvoor.

Fred Rosier, Delft