Stripwinkel Bul Super en de Breestraat zijn weer helemaal in de kerstsfeer.
Stripwinkel Bul Super en de Breestraat zijn weer helemaal in de kerstsfeer.

Over Franse, Belgische en Nederlandse feeststrips

Algemeen

Wij mogen dan in een verenigd Europa wonen, verschillen moeten er zijn. Waarom liggen de stripwinkels in Nederland nú pas vol met de prachtigste uitgaven? Peter Ottens van stripwinkel Bul Super aan de Breestraat 20 legt het uit…

In Nederland is het vanaf eind november feest. De winkels liggen allemaal vol. Allemaal? Neen, niet de stripwinkels, ook niet in België of Frankrijk. Dat komt omdat ze daar kerst vieren. Daar kent men helemaal geen Sint, laat staan Piet… Ja, in België krijgen de kleine kinderen op 6 december een handje snoepgoed op hun ontbijtbordje, et c'est tout. In Frankrijk is het nog erger gesteld, daar krijgen de kinderen helemaal niets. Rien du tout.
Daar staat dan weer tegenover dat er rond 10 december de meest schitterende en mooie stripalbums verschijnen, warenhuizen vol. Het ene moment sta je als Hollandse Koopman met vrijwel lege handen, het volgende moment, nu dus, zou je het liefst de Blokker afhuren. En dat allemaal omdat nieuwe Nederlandstalige en Franstalige stripalbums nu eenmaal altijd tegelijkertijd verschijnen… Allez, ik zou zeggen: u bent van harte welkom bij Bul Super aan de Breestraat 20. Wij zijn alle middagen en koopavonden vanzelfsprekend open. At your service!
Of bel voor meer informatie naar 015 - 212 6097.