Wijnen van Slijterij Berkhout proeven in De Hoornbloem

Algemeen

DEN HOORN – De Hoornbloem aan het Koningin Julianaplein in Den Hoorn is op zaterdag 21 november weer het toneel voor de Wijnproeverij van Slijterij Berkhout. De slijterij is een aantal panden verder op het plein, op nummer 9 gevestigd. Ieder jaar houdt Slijterij Berkhout een proeverij, waar het resultaat van een jaar lang speuren in binnen- en buitenland naar de beste wijnen wordt gepresenteerd.

Er is een groot aantal wijnen te proeven. Het evenement duurt van 15.00 tot 18.00 uur en ook Wessels Kaas en Noten heeft een belangrijk aandeel. "Onder het proeven van de wijnen, kunnen onze bezoekers ook van kaas en noten genieten", vertelt Bas Berkhout. "Maar even terug naar waar het allemaal om draait deze dag. De wijnen, die ik dit jaar allemaal op het spoor ben gekomen. Sinds half juni ben ik al op zoek gegaan op beurzen, wijnproeverijen en in wijnhuizen."

De wijnhuizen
De wijnhuizen die Bas Berkhout, die de slijterij samen met zijn moeder runt, heeft bezocht: Nederlands Wijnhuis, Verbunt Wijnkopers, Kwast Wijnkopers, Intercaves en Bouvigne wijnimport. En daarnaast diverse porten van tien tot twintig jaar oud."
Een heel bijzondere wijn, die zeker niet ongenoemd mag blijven, is de Les Grandes Caves d'Albret. Een prijswinnende wijn, die onder meer een zilveren medaille heeft gewonnen bij een prestigieuze wedstrijd. Deze wijn is in de winkel te koop voor slechts 5,49 euro.
Een doos met zes flessen Les Grandes Caves d'Albret kost 26,99 euro.
"Ook hebben wij in de winkel het assortiment streekproducten. Wijnen, kruidendrank en een koffielikeurtje uit Midden-Delfland. Het Midden-Delfland biertje is in de maak."
Telefoon: (015) 261 46 35. Internet: www.uwtopslijter.nl.