Afbeelding

Veelzijdig Grotius College

lopende zaken

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

DELFT - Het Grotius College is een prettige school waar leerlingen zich volop kunnen ontwikkelen. Onlangs werd het Grotius door de VO Keuzegids uitverkoren tot de best scorende school van Delft.

“Het is belangrijk dat leerlingen zich hier thuis voelen”, vertelt locatiedirecteur Jan Vesseur. Hij noemt verder de prettige open sfeer op de school. “Je kunt hier volledig jezelf zijn. De sfeer tussen leerlingen is heel gemoedelijk. Dat vinden wij heel belangrijk.”
Internationaal

Het tweetalig vwo geeft al aan dat het Grotius College internationaal georiënteerd is. De  belangstelling voor ‘tto vwo’ is groot. “Tto gaat verder dan het ‘versterkt Engels’ en geeft de leerlingen een goede voorbereiding op een internationale studie”, legt Vesseur uit. “Bij tto worden de eerste drie jaar vakken in het Engels gegeven. Na het derde jaar zijn de examenvakken in het Nederlands, omdat er nu eenmaal in het Nederlands examen gedaan moet worden.” Het Grotius College is als enige school in de regio een senior tto-school. De examenresultaten zijn uitstekend: een 100 procent slagingspercentage. Het Grotius College behoort tot de vier beste tto-scholen in heel Nederland.

Nieuw dit jaar is de start van de vrijeschoolafdeling. De vrijeschoolafdeling baseert zich qua onderwijsstructuur op de pedagogiek en de didactiek van de vrije scholen in Nederland. In de vrijeschool ligt de nadruk op de brede ontwikkeling van de leerling.
Het Grotius College kent daarnaast de zogenaamde Grotius X-tra Talentplannen. Leerlingen van de klassen 1 tot en met 3 kunnen na schooltijd kiezen voor Grotius X-tra Sport, Grotius X-tra Theater en Grotius X-tra Techniek. Meer weten? Kijk dan op www.grotiuscollege.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12