Afbeelding

Wat ik zeggen wil

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 22 |

Parkeren (1)
DELFT - Volgens de ontvangen brief van de Gemeente Delft mag er op winkeltijden door bewoners met een B-vergunning op de Paardenmarkt worden geparkeerd. Dit staat echter niet op het bord ter plekke zo aangekondigd. Ben ik toch strafbaar als ik daar parkeer?
Carola Barth, Delft

Parkeren (2)
DELFT - Het is discriminatie eerste klas door wethouder Junius. Wat betekenen de ondernemers van de oude binnenstad? Zij zorgen voor: werkgelegenheid, het onderhoud van de panden, de veiligheid in het centrum, aantrekken bezoek van toeristen, gevarieerd aanbod van hoogwaardige producten, veel ambachtelijke winkels, kleinschalige winkels en gevels. Dus gezellig. Ze betalen mee aan het Ondernemersfonds Delft. Vaak zijn de bedrijven al jaren gevestigd in de oude stad. Soms meer dan 100 jaar. Dus hebben ze de oudste rechten. De bewoners wonen. Zij zijn bijna allemaal nieuwkomers. Het ondernemersbelang is vele malen groter. Om goederen naar de klanten te brengen moet een bestelauto dichtbij staan, zodat geen tijd verloren gaat. Dit gebeurt vaak meerdere keren per dag. De zevendaagse bedrijvenvergunning van 480 euro is duurder, omdat ondernemers hiermee ook op straat kunnen parkeren. Op straat willen wij vooral bewoners laten parkeren. Op straat concurreren deze bedrijfsvergunningen dus met bewonersvergunningen. Vandaar dat de prijs hoger is. Wat is het verschil tussen een bewoner en winkelbediende? Zij zijn hiervan het eerste de dupe. Junius heeft alle runshopplaatsen opgeheven. Hiermee schendt ze de afspraak die ik gemaakt heb met de Gemeente Delft toen het voetgangersgebied werd ingesteld. Ook met het vergroten van het gebeid schendt Junius de gemaakte afspraak. Dan het verdwijnen van de runshopplaatsen. De burgers van Delft konden snel even een boodschap doen in het centrum. En nu? Dit is slecht voor de omzet.

A.J. Prins, Delft

Parkeren (3)
DELFT – Op deze foto is dé oplossing voor het parkeerprobleem in Delft centrum te zien. Doe wat de politie doet als je wilt lunchen met een broodje van Van Vliet: Je rijdt het autovrije gebied in en parkeert gewoon gratis naast de Oude Kerk, zoals hier zaterdag 15 januari tussen 12.30 en 13.00 uur gebeurde. Wie stuurt alsnog een boete?
Raymond Hoevenaar, Delft

Parkeren (4)
DELFT – In de krant Delft op Zondag van 26 januari stelt Christine Bel van D66: ‘Burgers gaan over de Gemeente, niet andersom’. Indien dit ook zo zou zijn, dan zou het parkeerbeleid dat nu zo streng en zonder pardon wordt gehandhaafd er niet zijn. Een mooie oneliner van Bel, maar in de praktijk verre van werkelijkheid.

D.M. van Oudenbosch, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12