Reinier de Graaf Gasthuis heeft tijdelijke parkeergarage met vijfhonderd plaatsen

Algemeen

Tijdens de nieuwbouwwerkzaamheden van het Reinier de Graaf Gasthuis is er een tijdelijke parkeergarage voor het personeel gerealiseerd.

DELFT – Bij het Reinier de Graaf Gasthuis is in vier maanden tijd een tijdelijke parkeergarage met een capaciteit van vijfhonderd plaatsen gerealiseerd. De parkeervoorziening is gerealiseerd door Ballast Nedam Parking. De parkeergarage is gebouwd volgens het ModuPark®-concept, een gezamenlijk systeem van Ballast Nedam Parking, Oostingh Staalbouw en Grontmij Parkconsult.

Dit kenmerkt zich door een snelle realisatie, een flexibele opzet, duurzaam materiaalgebruik en lage kosten. De garage is volledig modulair opgebouwd en kan aan het einde van de gebruiksperiode zonder verspilling van materialen worden gedemonteerd en hergebruikt. De Reinier de Graaf Groep bouwt op het personeelsparkeerterrein, tussen de bestaande gebouwen, een nieuw hypermodern medisch centrum. Dit zal ruim 55.000 vierkante meter beslaan. De tijdelijke parkeergarage stelt het ziekenhuis in staat om z’n medewerkers ook tijdens de nieuwbouw parkeergelegenheid aan te bieden. De parkeergarage telt vier verdiepingen met vlakke parkeerdekken en is uitgerust met een centraal trappenhuis en een lift. De kant die grenst aan het kinderrevalidatiecentrum is één verdieping lager gehouden om het uitzicht zo prettig mogelijk te maken. Doordat de bouw van de garage niet meer dan vier maanden in beslag heeft genomen, is de overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt gebleven. De tijdelijke garage wordt naar verwachting medio maart in gebruikgenomen en zal tijdens de gehele nieuwbouwperiode blijven staan. Als het nieuwe medisch centrum klaar is, wordt de parkeergarage door Ballast Nedam Parking teruggekocht, gedemonteerd en elders weer opgebouwd. Door dit hergebruik van materialen en doordat bij het demonteren en opnieuw opbouwen vrijwel geen afval vrijkomt, is het ModuPark®-concept het meest duurzame concept voor tijdelijke parkeeroplossingen in de markt.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12