Afbeelding

Vijftienduizend kilometer rijden voor goede doelen en Oranje

Algemeen

Editie: Week 18, Jaargang 22 |

Het Drive2Develop Team is klaar voor de grote reis.

DELFT – Het nuttige verenigen met het aangename - en het avontuurlijke. Dat is het motto van het Delftse Team Drive2Develop, dat per auto en motor de komende weken door Zuid-Amerika toert. Goede doelen worden geholpen tijdens een onvergetelijke reis, die eindigt in een Braziliaans stadion gevuld met Oranjesupporters.

Door: Dennis van den Berg

Een opgeknapte en tot de nok toe volgepakte Landrover op leeftijd, net als reisgenoot de Yamaha-motor voorzien van een opvallende – en uiterst toepasselijke - oranje kleur. Met deze vervoermiddelen maken Ab Streppel, Egbert Pot, Jasper de Lange en Bijn Worms in de maanden mei en juni een avontuurlijke tocht door een reeks Zuid-Amerikaanse landen. Alvorens ze op woensdag 18 juni de WK-wedstrijd Australië-Nederland gaan bijwonen in het stadion van Porto Alegre in het zuiden van Brazilië, hebben de vier Delftenaren maar liefst vijftienduizend kilometers afgelegd en verscheidene liefdadigheidsprojecten bezocht. Streppel heeft al eerder met dit bijltje gehakt: met vier medestudenten reisde hij in 2011 met twee Jeeps Cherokee naar het Afrikaanse Gambia om ter plekke een waterput te slaan.
De tocht start begin mei in Colombia, in de noordelijke kustplaats Santa Marta. “Hier arriveert het schip dat onze Landrover en motor vervoert vanuit Nederland”, vertelt Streppel. “Het is tegelijkertijd de plaats waar we ons eerste liefdadigheidswerk verrichten. Voor Stichting Mi Casa en Ipauratu, mijn huis in Ipauratu, een organisatie die kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking helpt, hebben we een stapel speelgoed in de Landrover. Daarnaast hebben we lesmateriaal bij ons en geld om de lesruimte van de stichting te voorzien van wanden. Die lesruimte heeft namelijk wel een dak, maar nog geen muren.” Het geld is deels ingezameld door Drive2Develop zelf, deels via de 1%Club, een platform voor crowdfunding en -sourcing. Streppel en zijn reisgenoten, allen bezig of net klaar met een opleiding aan de TU Delft, zijn van plan om zelf daadwerkelijk een handje te helpen met het plaatsen van die wanden, voordat ze doorreizen.

Mama Alice
Het viertal wil dan voor een periode van tien dagen aansluiting zoeken bij de karavaan van de Oranje Trophy, die vanuit de Verenigde Staten naar Brazilië rijdt. Als onderdeel van dit gezelschap reizen de mannen door Colombia en Ecuador. Dan trekt het gezelschap op eigen houtje verder door Peru, waar het volgende goede doel wacht in de plaats Ayacucho. “Stichting Mama Alice heeft hier een gratis kinderopvang opgericht. Daarnaast heeft Mama Alice enkele eigen vakopleidingen, waaronder metaalbewerking. Hiervoor hebben wij geld en materialen bij ons”, verduidelijkt Streppel.
Hierna wacht de mannen een stukje avontuur. Zo wordt de oude Incastad Machu Picchu met een bezoekje vereerd. Via Bolivia komen de reizigers daarna uit in noordelijk Argentinië, waar een stuk van de Dakarroute wordt gevolgd. In Buenos Aires neemt het reisgezelschap de boot naar Montevideo in Uruguay. Porto Alegre is dan niet ver meer. Ondanks de slijtageslag die deze tocht voor hun voertuigen vormt, vertrouwen de mannen van Drive2Develop op hun technische vaardigheden om zonder al te veel moeite Brazilië te bereiken.

Het team van Drive2Develop kan alle gulle gaven voor de caritasprojecten die men ondersteunt goed gebruiken. Voor donaties gaat u naar www.drive2develop.nl/partners. Er is  ook een actueel reisverslag van de vier avonturiers te volgen via www.drive2develop.nl of www.facebook.com/drive2develop.  Kijk voor het financieel ondersteunen van dit soort liefdadigheidsprojecten ook eens op www.onepercentclub.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12