Concordia is nog lang niet uitgeschakeld voor een nacompetitieplaats, vindt Chris van Beekum

Algemeen

Chris van Beekum vindt zichzelf een voetballer die het vooral van zijn inzet moet hebben, en dat blijkt wel in de wedstrijd tegen Oranjeplein Postduiven (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het seizoen van Concordia loopt tot op heden nog niet zo als gehoopt. Met nog negen wedstrijden te gaan staat de ploeg van trainer John de Letter op de negende plaats in de Derde Klasse C.

“Als je kijkt naar de kwaliteiten die we in onze groep hebben, is die klassering te laag”, vindt Chris van Beekum. “Bij aanvang van het seizoen hebben we gezegd dat we aan het eind van de rit in ieder geval een prijs willen hebben. Als je dan ziet dat we op bijna tweederde van de competitie slechts één plaats boven de nacompetitieplekken bevinden, is dat zeer teleurstellend.” 

Zelf voetbalt Van Beekum voor het tweede seizoen bij Concordia en dat bevalt hem wel. “Hiervoor voetbalde ik bij Den Hoorn, maar daar had ik het op een gegeven moment wel gezien. Ik was toe aan iets anders. Een vriend van me speelde al bij Concordia en vroeg of het mij ook niets leek. Ik ben gaan praten en we waren er al snel uit. Inmiddels voel ik me hier helemaal thuis, het voelt echt aan als een warm bad.” In eerste instantie speelde Van Beekum zijn wedstrijden in het tweede elftal, maar na een wedstrijd of zes haalde Hans Verheij hem bij het eerste elftal, waar hij sindsdien uitgroeide tot een gewaardeerde vaste kracht. 

Het spelen voor Concordia beval Van Beekum. Met de sfeer is volgens hem niets mis, de resultaten blijven echter achter. Met de wisseling van de trainer, Peter Verheij maakte plaats voor John de Letter, heeft dit volgens de 23-jarige middenvelder niets te maken. “Ik zie geen enorme verschillen tussen beide trainers. Aanvankelijk speelden we dit seizoen in het favoriete systeem van De Letter, 3-5-2. Toen de resultaten wat uitbleven, hebben we unaniem besloten om terug te vallen op het 4-3-3 systeem. In de jeugd hanteert Concordia dit systeem en als het dan niet loopt, is het fijn om iets te doen wat je al gewend bent, zeker als je ziet dat we met een heel jonge groep te maken hebben.” 

Zelf is Van Beekum een belangrijke schakel op het middenveld van Concordia. “Ik kan op verschillende plaatsen uit de voeten. Dat blijkt ook wel, want ik heb dit seizoen al op vier verschillende posities op het middenveld gespeeld.” Zijn voorkeur gaat uit naar de positie van verdedigende middenvelder, zoals Mark van Bommel of Nigel de Jong. “Ik moet het namelijk niet van mijn snelheid of oogstrelende techniek hebben. Ik ben een echte werker die altijd het teambelang voor ogen houdt. Daarnaast denk ik dat ik een goed schot heb.” Van Beekum hoopt zich in de komende jaren nog verder te ontwikkelen. “Ik merk namelijk wel dat ik veel verder ben dan een aantal jaar geleden. Als die groei zich doorzet, word je een steeds betere voetballer.” 

Bij Concordia vindt Van Beekum voldoende getalenteerde voetballers om zich heen. “We kunnen ook ontzettend goed voetballen, maar dat komt er ook niet altijd uit. We gaan vaak mee in het spel van onze tegenstander. Dat kan positief uitvallen, maar ook negatief. Als je ziet dat we de koploper met 6-2 verslagen hebben en dat we tegen de nummer twee in de competitie twee keer gewonnen hebben, waarvan één keer met 1-5. Ook van Den Hoorn, dat bovenin de andere Derde Klasse meedoet winnen we met 4-0 en dvv Delft hebben we pas met 5-4 verslagen. In die wedstrijden zie je dat tegen ploegen die willen voetballen, het beste in ons naar boven komt.” Helaas voor Concordia is ook het omgekeerde het geval, zo bleek ook afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse. 

“Ik heb dan zelf niet meegedaan, maar heb het wel vanaf de kant kunnen bekijken. In de wedstrijd bleek wel dat Lisse het spel niet wilde maken en het initiatief aan ons liet. Op het moment dat zij de lange bal gaan spelen, gaan wij daarin mee. En dat terwijl we tegen de hoger geklasseerde ploegen hebben laten zien wel degelijk in staat te zijn tot goed en verzorgd voetbal. Uiteindelijk komen we ongelukkig met 0-1 achter, maken ze de 0-2, komen we terug tot 2-1 en gooien zij vervolgens de wedstrijd in het slot. We maakten dan nog wel de 2-3, maar al snel werd duidelijk dat er gewoon niet meer inzat. Dat is zonde.” 

De doelstelling van voor het seizoen wordt door Concordia echter niet bijgesteld. “We staan dan wel negende op de ranglijst, maar het gat met de nummer vijf is maar vier punten, terwijl de nummer vier maar acht punten voorsprong op ons heeft. We hebben nog negen wedstrijden om in te lopen en dit seizoen is wel gebleken dat er in deze competitie van alles mogelijk is. Als we een goede serie neer kunnen zetten, zouden we ons zomaar nog voor de nacompetitie voor promotie kunnen plaatsen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12