Gratis energielabel: meer energiebesparing en minder kosten

Algemeen

DELFT – Pro-actief werken en een goede relatie met de cliënt zijn heel belangrijk voor Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. De handelswijze rond het energielabel is daar een goed voorbeeld van.

Bij verkoop van de woning zorgt Van Silfhout & Hogetoorn voor een gratis energielabel, via de stichting Meer met Minder. Het energielabel is sinds het begin van het jaar verplicht bij verkoop van iedere woning of appartement en geeft aan hoe energiezuinig een huis is. “Onze klanten hebben geen kosten aan het energielabel, maar krijgen er wel één”, zegt Jeroen Hogetoorn. “Dit is mogelijk via een door ons kantoor exclusief gesloten samenwerkingsverband met de stichting Meer met Minder. Hiermee krijgt de verkoper gratis een energielabel en een advies voor een pakket aan energiebesparende maatregelen, waarmee ten minste het energielabel B kan worden gerealiseerd. Dat betekent dus meer energiebesparing en minder kosten.” 

De gebruikelijke kosten van het label bedragen € 115 tot € 250. Het is belangrijk om te weten hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. En belangrijker is nog wat u kunt doen om deze te verbeteren. Want hoe zuiniger de woning, hoe beter het is voor uw portemonnee èn voor het milieu. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is, op een schaal van A (zeer zuinig) tot en met G (zeer inefficiënt). Aan het energielabel is ook een energiebesparingsadvies gekoppeld, dat aangeeft op welke punten de woning verbeterd kan worden. Zodat er direct op energie kan worden bespaard. 

Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars onderscheidt zich op nog een andere manier. Namelijk met een digitale persoonlijke assistent, als eerste in de regio, die u begeleidt in het traject na de aankoop van een woning. KijkMijnHuis.nl is een interessant hulpmiddel voor woningkopers. Als u een huis heeft gekocht, maakt u met betrekking tot uw nieuwe huis veel keuzes en afwegingen. Het internet biedt vele mogelijkheden ter oriëntatie. Het aanbod is in de meeste gevallen zelfs zó groot, dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien. KijkMijnHuis.nl biedt u een persoonlijke website, kosteloos aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. “KijkMijnHuis heeft voor nieuwe eigenaren van een nieuwe woning een aantal handige tools ontwikkeld en beschikbaar gesteld”, vertelt Jeroen Hogetoorn. “U hoeft niet het hele internet uit te pluizen om aan de informatie te komen die u nodig heeft. KijkMijnHuis heeft al veel voorwerk verricht en u krijgt van KijkMijnHuis die informatie en hulpmiddelen gedoseerd en gebruiksvriendelijk gepresenteerd.” 

Meestal zijn de hele vriendenkring en de familie laaiend enthousiast over en erg benieuwd naar de nieuwe woning. “Met KijkMijnHuis kunnen kopers, als zij dat willen, heel eenvoudig de foto’s van hun huis en eventueel een verhuisdagboek delen met familie en vrienden”, zegt zijn collega Rosalie van Silfhout. “Die kunnen op hun beurt simpel berichtjes en aanmoedigingen achterlaten. De kopers kunnen verder familie en vrienden verrassen met digitale verhuiskaarten, uitnodigingen om te helpen verbouwen, schoonmaken of voor de housewarming.” Jeroen Hogetoorn vult aan: “Wij vinden KijkMijnHuis een handige, nuttige en leuke toevoeging. Bovendien steunt men door zijn persoonlijke site te activeren de stichting Homeplan, die huizen bouwt voor de allerarmsten in de Derde Wereld ‘Huis Thuis Toekomst’. Ondernemen met een maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook dat is één van onze keuzes.”

Bedrijf: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Adres: Oude Delft 110a
2611 CE Delft
Telefoon: (015) - 212 52 88
Internet: http://www.vansilfhout.nl en http://www.kijkmijnhuis.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12