Afbeelding

SKD Kinderopvang: groen, flexibel en een steeds groter aanbod

Algemeen

Editie: Week 25, Jaargang 23 |

Ester Bothof in de ontdektuin op de locatie De Bloesemboom.

DELFT – Het gaat goed met de twee Delftse locaties van SKD Kinderopvang: de Bloesemboom aan de Sasboutstraat en De Kindertuin aan de Buitenhofdreef. Steeds meer ouders weten de flexibele opvang en het groeiende aanbod op waarde te schatten.

De Kindertuin is een echt kinderdagverblijf waar kinderen van 0 tot 4 jaar oud van maandag tot en met vrijdag terecht kunnen. De Bloesemboom is een kindercentrum dat vanaf 1 juli bovendien buitenschoolse en voorschoolse opvang biedt voor kinderen tot 12 jaar.
Veel ouders nemen maandelijks met SKD Kinderopvang door wanneer hun kinderen hier terecht kunnen. Pakt het schema onverhoopt anders uit dan verwacht, dan kunnen er dagen worden geruild. “Wat ons verder onderscheidt is dat we elke dag tussen de middag warme vegetarische maaltijden aanbieden”, vertelt Ester Bothof, locatiecoördinator van De Bloesemboom. Niet zelden worden de ingrediënten hiervoor door de kinderen zelf verbouwd en geoogst. “Zo maken ze stap voor stap het hele proces van eten mee, van het zaaien van de plantjes tot het eten van het groente of fruit. Daarnaast bakken we hier samen ons eigen brood.” De kinderen spelen dagelijks buiten op het ontdekplein. Soms worden ook andere uitstapjes gemaakt. Belangrijk bij alles wat gebeurt, is dat kinderen bij SKD Kinderopvang eerbied meekrijgen voor alles dat groeit en bloeit.

Na de zomervakantie wordt op de twee locaties bovendien begonnen met het Early Birds-programma, een methode om kinderen op een speelse manier bekend te maken met de Engelse taal.
Benieuwd geworden? Ouders kunnen altijd contact opnemen om vrijblijvend op één van de twee locaties rond te kijken en vragen te stellen. Bellen of mailen mag uiteraard ook. Meer weten? Kijk dan op www.skdkinderopvang.nl, bel naar 015-2148448 of mail naar info@skdkinderopvang.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12