Rabobank Zuid-Holland Midden hoofdsponsor van Kerstconcerten in Delft 2010

Algemeen

Hans Werner, directeur en directievoorzitter van Rabobank Zuid-Holland Midden (links), en Bram Rontberg, directeur van RODI Media zh bv, ondertekenden vorige week het contract waarin is vastgelegd hoe de samenwerking tussen hoofdsponsor Rabobank en Sticht

DELFT – Het is met een zekere trots dat we kunnen aankondigen dat ook dit jaar in Delft te genieten zal zijn van Kerstconcerten in Delft.

Kerstconcerten in Delft. Het is inmiddels al aardig een begrip geworden en misschien al wel iets van een traditie. Alweer zes jaar is de Oude Kerk immers het schitterende decor voor Kerstconcerten in Delft. En daar komt een zevende editie bij. Met liefst vier Kerstconcerten die onveranderd een muzikaal en sfeervol programma van hoge kwaliteit bieden. Want met vocalisten, musici en koren die tot de nationale en internationale top behoren. 

Dat garanderen de organisatoren ook dit jaar voor de vier Kerstconcerten in Delft. Vier concerten, ja. Twee op woensdag 15 en twee op donderdag 16 december, beide dagen om 18.00 uur en om 20.30 uur. Nieuw is dat de Rabobank Zuid-Holland Midden hoofdsponsor is van Kerstconcerten in Delft 2010. Directievoorzitter Hans Werner vertelt: "Wij hebben intussen acht jaar Kerstconcerten georganiseerd. In de Aula van de TU Delft. Die concerten waren, vinden wij, wel aan enige verfrissing toe. Ze waren opgebouwd volgens een vaste formule en die begon naar ons gevoel wel wat versleten te raken. De vraag was dus: Hoe kunnen we de Kerstconcerten op een goeie manier voortzetten?" 

En toen was daar de zeg maar toenaderingspoging van de Stichting Kerstconcert in Delft. Kerstconcerten in Delft is een initiatief van RODI Media zh bv (onder meer de uitgever van deze krant), van DSW Zorgverzekeraar en van Reurings Precisie Plaatwerk. RODI Media-directeur Bram Rontberg: "We zijn met de Kerstconcerten begonnen om zo weer een andere doelgroep van onze krant een plezier te doen. We hebben, bijvoorbeeld, al de Mrs. Delft op Zondag-verkiezingen, we hebben het Voetbalklassement, we hebben het Jazzfestival in Delft en we hebben dus de Kerstconcerten. Het was vanaf het begin de bedoeling om van Kerstconcerten in Delft een traditie te maken". Dat is, zo leert de praktijk, toch mooier gezegd dan zo maar even gedaan. Het organiseren van Kerstconcerten in Delft, "we doen dat allemaal pro Deo, er gaat ook heel wat tijd inzitten", is een kostbare aangelegenheid. Er zijn niet alleen de honoraria voor de uitvoerenden, het zijn ook (en misschien wel vooral) de kosten van het geluid, de belichting, de podiumopbouw en van de aankleding en de huur van de kerk die er telkens weer voor zorgen dat het de grootste moeite kost de prijzen van de toegangskaarten op een aanvaardbaar niveau te houden. "Daarom zijn we blij met de samenwerking met de Rabobank. Zo kunnen we de mensen opnieuw een geweldig concert aanbieden tegen alleszins redelijke toegangsprijzen". 

"We zijn dus gaan praten met de Stichting", zegt Rabobank-directeur Hans Werner. "Zij organiseerden mooie concerten, in de prachtige Oude Kerk, middenin in ons werkgebied. Muzikaal zag het er qua programma prima uit. Kerstconcerten in Delft is een formule die zichzelf bewezen heeft, Wij, als Rabobank, willen graag onze leden een Kerstconcert aanbieden. Onze insteek daarbij is dat we rond de Kerst iets soeciaals voor onze leden willen doen. Zie het als een cadeau van de bank aan de leden. Belangrijk daarbij vinden we dat we hen voor een redelijke prijs een prima concert kunnen aanbieden. Ja, we vragen wel een bedrag aan onze leden, maar dat is bij lange na niet de kostprijs. Dát is dus ons cadeau". 

Bram Rontberg benadrukt nog eens dat het organiseren van een evenement als Kerstconcerten in Delft een dankbare, maar vooral een kostbare zaak is. "Het gaat ons erom dat deze Kerstconcerten er over een aantal jaren nóg zijn. Dat we, dankzij de Rabobank, ook dit jaar weer prachtige Kerstconcerten kunnen neerzetten, daar ben ik heel blij om".

Om te smullen
Het is allerminst gezwollen reclamegebazel. Er is ook geen woord gebakken lucht bij. Het is de keiharde waarheid: ook Kerstconcerten in Delft 2010 biedt (vier keer) een programma dat z'n weerga niet of nauwelijks kent. Onder de bezielende muzikale leiding van Gerard Brëas (hij vierde vorig jaar z'n 40-jarig jubileum als gevierd koordirigent) wordt het op 15 en 16 december a.s. opnieuw genieten geblazen in de Oude Kerk. Die, fraai uitgelicht en smaakvol 'aangekleed', voor een unieke sfeer zorgt. 

Dit jaar zullen de gelauwerde Amerikaanse zangeres Madeline Bell (onder veel meer bekend van haar bijdragen aan The London Chorale van Tom Parker), de veelzijdige zangeres Petra Berger, de bariton Ernst Daniël Smid (vaste en gewaardeerde gast bij Kerstconcerten in Delft), de jeugdige en talentvolle zangeres Wendy Krikke (ze gaat binnenkort aan haar Conservatoriumopleiding beginnen; vorig jaar stal ze al de show) en de fameuze pianist Jan Vayne (hij heeft improviseren tot kunst verheven) voor opwindende, meeslepende en ontroerende momenten zorgen. En wat te denken van de onmisbare bijdragen van en ondersteuning door organist Wim Loef, toetsenist Arthur Postma, de drie musici van het Arpeggio Trio (met fluitist Dieks Visser, hoboïst Han Kapaan en harpiste Reinilde Buys), de vijf virtuoze blazers van het Koperkwintet van de Marinierskapel, de schitterende violist Martin de Deugd en de twee gemengde topkoren, 'Concertante' en 'Musica'? Een bezetting, kortom, om van te smullen. 

Binnenkort volgt meer informatie over de prijzen van de toegangskaarten en over hoe en waar die te koop zijn. Ook binnenkort vndt u op www.kerstconcertindelft.nl veel meer informatie over Kerstconcerten in Delft 2010.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12