Huis te koop: Kloosterkade 222, Delft

Algemeen

Sfeervolle woning vol romantiek met zonnige tuin

Elena Abadjieva kocht in 2007 haar huidige huis aan de Kloosterkade en vond daar het geluk dat ze niet meer verwachtte.  “Ik had een mooi een mooi huis, een goede baan, een auto en voelde me prima als vrijgezel. De vrijheid die mijn bestaan me bood, vond ik heerlijk. Ik verwachtte niet dat daar nog verandering in zou komen”, vertelt Elena. “Maar ik ontmoette Wim de Ruijter, trouwde met hem en kreeg mijn dochter Amelia en nu is dit heerlijke huis te klein voor ons.”

Elena denkt dat het huis haar dat geluk heeft gegeven en de geschiedenis ervan bevestigd dat volgens haar.  “De vorige twee bewoners van dit huis waren in eerste instantie ook vrijgezel. In beide gevallen kwamen ze later hun later levenspartner tegen en kregen ze een baby waardoor ze moesten verhuizen. Ik denk dat dit huis geluk brengt.” 

De romantiek die het huis uitstraalt, past perfect bij die gedachte. De woning heeft met zijn erker en diepe tuin de charmes van een jaren ’30-woning. De grote slaapkamer grenst bovendien aan de tuin en die is dusdanig mooi dat hij voor Elena de hoofdreden was het huis toentertijd te kopen. “Ik vind de tuin prachtig. Toen ik die voor het eerst zag, was ik meteen verliefd. Het feit dat de tuin het eerste is wat ik zie als ik wakker word, ervaar ik dan ook als iets bijzonders. Het is bovendien erg rustgevend. De tuin ligt op het zuiden en er is dus de hele dag zon. Heerlijk!” 

Ook de buurt bevalt Elena en Wim erg goed. “Het is hier erg rustig”, oordeelt Elena. “Ik heb het gevoel dat ik in een dorp woon terwijl ik vlakbij het centrum van Delft woon. De locatie is voor mij ook perfect. Ik ben gepromoveerd aan de TU Delft en werk bij TNO. Alles is dichtbij.” 

Het huis is dus vooral geschikt voor alleenstaanden, stellen of gepensioneerden. Alles is gelijkvloers en de indeling van het huis is zeer praktisch. Ouderen hoeven bovendien niets aan het huis te doen, het is goed onderhouden en Elena en Wim hebben de afgelopen jaren nooit iets hoeven repareren. Wie op zoek is naar geluk, zou overigens sowieso eens een kijkje moeten nemen aan de Kloosterkade, want wie weet brengt dit huis wel echt geluk.

De vraagprijs voor deze woning is € 215.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) – 2135139 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12