Afbeelding

Techniek en muziek is de perfecte combinatie voor het ZOMERfestival

Algemeen

Editie: Week 19, Jaargang 22 |

De organisatie van het ZOMERfestival zet elk jaar weer een programma neer waarmee het publiek zich uitstekend vermaakt.

DELFT – Wie zich wil vergapen aan nationale en internationale topartiesten en alle innovaties die in Delft worden bedacht, mag niet ontbreken op het ZOMERfestival van vrijdag 23 mei tot en met zondag 25 mei. Voor wie niet zo lang kan wachten, is er op vrijdag 16 mei de officiële pre-party in Lorre.

De pre-party, die gratis toegankelijk is en om 23.00 uur aanvangt, staat onder meer in het teken van de DJ-contest, waarin Dark Heist, Shadowplay, Heart Space, Avyro, Coen Roest en SkydropperZ onderling bepalen welke dj's er tijdens het festival hun kunsten mogen vertonen. Erna kunnen bezoekers ongehinderd losgaan op de klanken van DJ Rishi Romero. Bovendien is het tussen 23.00 uur en 0.00 uur happy hour en zijn er gedurende de avond kaartjes te winnen voor het festival.
Een week later zal ZOMERfestival 2014 losbarsten, waarbij naast de muziek de techniek centraal staat. Zo ontdek je onder meer hoe je kunt scheuren op bio-ethanol, hoe je koper maakt uit verbrandingsresten en hoe je van plastic bekers slippers kunt printen.
Maar dat is nog niet alles, want TU Delft, Ondernemersfonds Gebied 11, De Haagse Hogeschool en Hogeschool InHolland willen Delft kennis laten maken met de technische innovaties die in de Prinsenstad worden uitgevonden. “Van jong tot oud, van wetenschapper tot smulpaap. We combineren techniek met de sfeer van de grote muziekfestivals, het culinaire aanbod van Rollende Keukens en het stadsgevoel van de Parade”, vertelt Anne van Straten namens de organisatie.
Het evenement geeft de festivalgangers een blik in de toekomst. “Zo kun je op de bazar je eigen sieraden printen, racen er zonnewagens en sportauto's langs de Schie en luister je ademloos naar de voorspellingen van futurologen en trendwatchers”, gaat Van Straten verder.


Zeker niet te missen tijdens het festival zijn de Champions Pitstop en het ziekenhuis van de toekomst. “Bij de Champions Pitstop krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van de mobiliteit. Hierbij gaat het niet alleen om bewezen kampioenen in de verschillende wedstrijden, maar ook om prototypes, waaraan hard wordt gewerkt. Zo showt het Anemo Windwagenteam zijn windwagen die mechanisch wordt aangedreven, maken watersportfanaten kennis met de amfibieauto en toont het DUT Racing Team de elektrisch aangedreven DUT12. Verder laten Eco-Runner en Team Apollo zien dat er wagens zijn die duizenden kilometers afleggen op het equivalent van één liter benzine”, vertelt Van Straten.
In het ziekenhuis van de toekomst maak je kennis met pleisters die je temperatuur meten, operaties met Google Glass en chemotherapie op afstand. “We laten zien dat de innovaties die genezen, gezond houden én onze prestaties bovenmenselijk verbeteren ook in Delft worden ontwikkeld. De bezoekers kunnen ze samen met onze onderzoekers, ondernemers en studenten ontdekken.”


Naast het technische gedeelte staat, zoals het een festival betaamt, natuurlijk ook de muziek centraal. De Staat rockt op de mainstage, KiT zorgt voor een werelds tintje op het middelgrote podium, Maaike Ouboter bezorgt kippenvel in de Botanische Tuin en Secret Cinema feest nog even door op de dance stage. “Daarnaast”, besluit Van Straten, “is er ook plaats voor aanstormend Delfts talent bij de singer-songwriter en DJ-contest.”
Bovendien is er aandacht voor de inwendige mens. Van Straten: “Zo krijgen cateraars een prominente rol op het festival, want we streven naar een gevarieerd en duurzaam aanbod van eten en drinken. Dat betekent niet alleen vitaminerijk en vegetarisch voedsel en verantwoorde sappen; ook voor de vertrouwde snacks en frisdrank is nog gewoon plaats.”
Wilt u het festival niet missen, win dan kaartjes tijdens de pre-party op 16 mei in Lorre, koop ze bij het Toeristen Informatie Punt aan de Kerkstraat 3 of via www.zomerfestival.tudelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12