Op het terras genieten van zomerse gerechten bij Casa del Sol

Algemeen

Linda, Anja en Walter Tetteroo en hulpkok Melvin Righarts.

DELFT – In het Spaans en Portugees specialiteitenrestaurant Casa del Sol in de Dasstraat is de zomer al begonnen. Het terras staat buiten al voor de gasten klaar zodat zij de komende maanden in de buitenlucht van de heerlijk zomerse gerechten kunnen genieten.

Casa del Sol draait nu al twee jaar en kan op een respectabele vaste klantenkring rekenen. “Mensen die me al langer als kok kennen komen vaak terug”, vertelt chef-kok Walter Tetteroo. Maar ook gasten die voor het eerst in het in Tanthof gevestigde restaurant naar binnenlopen, gaan bijna altijd met een goed gevoel weer naar huis. “De meesten bevalt het wel”, zegt Tetteroo enigszins bescheiden. “Juist de gezelligheid en het huiskamergevoel dat hier heerst, spreekt hen aan. Als je buiten staat verwacht je het misschien niet, maar als je hier eenmaal binnen bent is het net of je in een huiskamer zit te eten.” 

Inmiddels is er op het plein voor het restaurant ook een terras te vinden waar de gasten niet alleen kunnen genieten van tapas, maar ook van andere populaire Spaanse en Portugese gerechten als Cataplana, Bacalhau en Zarzuela. “Voor veel mensen die op het laatste moment beslissen om bij ons te komen eten biedt het terras uitkomst”, zegt Walter Teteroo. Casa del Sol kan namelijk op een dusdanig grote klantenkring rekenen dat het restaurant op vrijdag en zaterdag altijd vol of bijna vol is. “Doordeweeks hebben we altijd nog wel plek”, vervolgt Tetteroo, “maar op vrijdag en zaterdag moet je op tijd reserveren.” Proberen kan overigens altijd, want het gebeurd geregeld dat reserveringen op het laatste moment nog worden gecancelled. 

Casa del Sol is gevestigd aan de Dasstraat 34 en is telefonisch bereikbaar via 015 – 261 47 11. Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag van 17.30 tot 22.00 uur geopend. Wie meer informatie wil of thuis op z’n gemak de menukaart wil bekijken, kan hiervoor het beste een kijkje nemen op de website www.casa-delsol.nl.

Fotobijschrift:
Linda, Anja en Walter Tetteroo en hulpkok Melvin Righarts.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12