Delftse atleten verleggen hun grenzen bij de FISEC-spelen

Algemeen

De twaalf Delftse atleten die deelgenomen hebben aan de jaarlijkse FISEC-spelen hebben het ook dit jaar weer goed gedaan. Het evenement, een soort mini-Olympische Spelen voor sporters van 13 tot en met 19 jaar vond in de week van 5 tot en met 11 juli plaats in Lissabon.

Na een trainingsdag op 6 juli, begonnen de atleten op donderdag 7 juli met hun wedstrijden. Tim van der Zwan liep voor het eerst de honderd meter binnen twaalf seconden. Deze prestatie was, net als het persoonlijk record dat Esmee Kroon op de achthonderd meter neerzette, helaas niet genoeg voor een plaats in de finale. Frederiek Jansen slaagde er in dit onderdeel wel in om de finale te halen. Bij het verspringen leverde Wander van der Wal een puike prestatie door zijn record met dertig centimeter te verbeteren naar 5 meter 67. Ook Femke Luijten verbeterde haar beste prestatie ooit, en wel op de tweehonderd meter.

Ook op de tweede dag presteerde Tim van der Zwan weer goed en hij bereikte met een persoonlijk bester tijd de finale op de vierhonderd meter. Ondertussen werden Babette, Marloes en Kater respectievelijk vierde, vijfde en achtste bij het hinkstapspringen. Bij het speerwerpen bereikte Bas en Paul de finale en zij werden zesde en zevende. De dag werd afgesloten met een zevende plaats voor de 4x100 meter estafetteploeg.

Op 9 juli presteerde Tim met 1.70 meter goed bij het hoogspringen. Zijn zus Iris scherpte haar record bij het verspringen aan tot 4.43 meter. Later die dag werd Frederiek met een nieuw persoonlijk record vijfde in de finale van de achthonderd meter. Marloes Bak en Reinet van der Wal werden vijfde en zesde in de finale van de driehonderd meter horden.

Op zondag, de laatste wedstrijddag eindigde Marloes zevende in de finale van de honderd meter horden. Paul verbeterde zijn persoonlijke record record bij het discuswerpen met vijf meter en Bas presteerde ook goed in deze discipline. Het slotakkoord was voor Tim, die in de finale van de vierhonderd meter zesde werd.

Uiteindelijk hebben de deelnemers genoten van een geslaagd toernooi, waarbij zij de Nederlandse volleybalsters goed zagen pakken en de voetbaljongens de bronzen medaille veroverden. Voor een uitgebreid verslag van de FISEC-spelen kunt u terecht op www.fisecdelft.nl.