Wat ik zeggen wil

Algemeen

Hieronder de ingezonden stukken uit de krant van 28 augustus.

Flat zonder lift
DELFT - Bewoners van de Aletta Jacobsstraat kunnen drie weken de deur niet uit? Is dat zo? Nee! En dan betrek ik meteen de Woonbron in mijn verhaal. Woonbron heeft er namelijk wél voor gezorgd dat de lift elke vrijdag – extra - wordt gekeurd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dús er is wèl over nagedacht. Voor wat betreft een noodlift: Iedereen kan nagaan dat er in deze situatie geen noodlift kon worden geplaatst. Het is namelijk geen galerijflat waar je op elke verdieping wat platen kan en een noodlift kan plaatsen. De lift die nu wordt gerenoveerd was al lange tijd niet 100 procent bedrijfszeker en daar waren (terecht) klachten over. Een iets positievere benadering zou volgens mij dus ook wel op zijn plek zijn geweest. Dan terug naar de Woonbron: De berichtgeving over de werkzaamheden hadden wat eerder en duidelijker kunnen zijn, maar ik heb ervaren dat op het moment dat er een oplossing moest komen voor een probleem, die oplossing er ook kwam. Daarom alle lof voor degenen die dat hebben geregeld. En mensen, bekijk het ook van de positieve kant als de lift straks weer perfect werkt.

Cor Lems, ook namens een tevreden bewoners, Delft


Woonbron (1)
DELFT - Wordt het niet eens tijd dat als een woning keurig is en je hier ooit met toestemming eigen geld en spullen in hebt gestoken, dat dit mag blijven zitten? Ook andere woningbouwcorporaties voeren dit beleid. De keuken en badkamer zijn vaak uit de tijd en staan soms op instorten. In deze tijd van bezuinigen willen mensen graag dingen overnemen. Een goed huis van binnen is toch ook een plus? Het is een pré als er een tuintje is met een eenvoudige schutting voor het aanzicht. Daar gaat het aanzicht van de buurt en de straat ook op vooruit. Dit kan mee worden genomen in de huur, het is misschien een idee? Ooit ging mijn vloerbedekking naar de buren die met baby op het beton zaten. Dit was jaren terug al zo, maar ik hoop dat deze regel, die uit de goede jaren is, gaat veranderen.

C.M. Rijs, Delft 


Poller
DELFT – Als je als oud mens, ik ben 82 jaar, door de stad loopt, wil je graag even ergens kunnen zitten. Dat is nagenoeg onmogelijk als je rond de Wijnhaven moet zijn. Ik moest twintig minuten op m’n bus wachten en dacht: Wat nu? Toen ben ik op de poller voor de deur van Sigarenmagazijn Wilmers gaan zitten, dat was heel fijn. Ik wil maar zeggen: Die pollers zijn toch nog ergens goed voor!

Th. van Renes, Delft


Gebedel
DELFT - Heeft de Delftse burger ook rechten, of zijn zij alleen maar ondergeschikten voor de wensen van anderen? Wanneer krijgt de Delftse ingezetene/burger z’n stad terug? Hoelang moet ‘dit’ nog voortduren? Ingangen van winkelcentra worden steevast geblokkeerd door bedelaars, straatverkopers en door mensen die zogenaamd een muziekinstrument bespelen. Het constante gebedel bij ingangen van winkels, zowel aan de ene kant als aan de andere kant van de winkel. Dit is een zeer grote bron van ergenis. Kan men niet begrijpen dat dit heel erg vervelend is!? Kan men niet begrijpen dat de Delftse burger niet in staat is of het niet wil om aldoor giften te geven? Kan men ook niet begrijpen dat de Delftse burger gewoon zijn boodschappen wil doen of over straat wil lopen zonder aangesproken te worden of met bedelende blikken te worden aangekeken? Wanneer komen de Delftse Gemeente, raadsleden en bestuurders eens op voor de eigen bevolking? Hierbij wil ik een oproep aan de Delftse bevolking doen om protest aan te tekenen en hun stem te laten horen. Dit kan men doen door consequent géén geld meer te geven of om een protest te ondertekenen. Alleen op deze manier kan namelijk duidelijk worden hoe de Delftse bevolking werkelijk over dit onderwerp denkt.

Mevrouw Lucas, Delft


Engelsestraat
DELFT - Dat de bouw van een parkeergarage aan de Engelsestraat overbodig is, wordt aangetoond door de voortdurende leegstand van het parkeerterrein aan het er tegenoverliggende Locomotiefpad. Overdag staan hier wel eens vijftig auto´s, ´s avonds een stuk of tien. Er zijn meer dan tweehonderd plaatsen. In het weekend staan er vaak geen auto´s! Op dit moment wordt het gebruikt als kampeerterrein voor campers, afgelopen winter werden er slipcursussen gegeven. Nadat dit parkeerterrein ongeveer twee jaar geleden werd opgeleverd, stond het wel eens voor meer dan de helft vol. Nadat de Gemeente Delft zo bijdehand was er een parkeermeter te plaatsen, werd de belangstelling een stuk minder. De Gemeente denkt waarschijnlijk met de opbrengst van de parkeermeter de bouw van de parkeergarage te kunnen bekostigen. Hoe vaak kunnen en mogen ze zich nog vergissen? Ik volg dit allemaal vanaf mijn balkon aan de Westvest en heb er veel foto´s van gemaakt.
De opmerkingen van de heer Jentink over de verkeerssituatie aan de Engelsestraat, in de krant Delft op Zondag van 21 augustus, onderschrijf ik van harte.

Gerrit van Straalen, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12