Vitesse Delft tegen Feyenoord is een mooi affiche, vindt voorzitter Jan de Bruyn

Algemeen

Wie naar Vitesse Delft - Feyenoord gaat, kan spelers als Diego Biseswar van dichtbij meemaken. (foto: Feyenoord.nl)

DELFT – Eersteklasser Vitesse Delft speelt zaterdag 9 juli om 17.00 uur een oefenwedstrijd tegen het grote Feyenoord uit Rotterdam. Vitesse Delft-voorzitter Jan de Bruyn heeft er zin in.

Vitesse Delft oefende al vaker tegen profclubs. In 1992, bijvoorbeeld, speelden de roodzwarten al tegen Feyenoord. Tijdens het 75-jarig jubileum, in 2008, speelde de hoofdmacht van Vitesse Delft tegen Sparta Rotterdam. Vorig jaar benaderden ze Feyenoord wederom voor een oefenwedstrijd, en een maand geleden vroeg Feyenoord of Vitesse daar nog altijd interesse in had. Dat hadden ze uiteraard wel...
Volgens De Bruyn komt de Feyenoord-selectie over twee weken op volle oorlogssterkte naar Delft. “Het staat in een contract dat we uitgaan van het eerste elftal. Ik hoop dat ze de komende tijd nog een goede spits of iets aantrekken.” Want, weet de voorzitter, een leuke aankoop kan goed nieuws betekenen voor de publieke belansgstelling. 

De oefenwedstrijd komt overigens in een periode dat de selectie van Vitesse Delft èigenlijk vakantie heeft. “We beginnen pas in de laatste weken van juli. Ik heb de spelers niet gesproken, maar ze vinden het vast niet erg dat ze tussendoor tegen Feyenoord mogen spelen. Ik zou er in elk geval wel wat voor over hebben.”

Geïnteresseerden kunnen voor de wedstrijd tegen Feyenoord VIP-kaarten kopen. Die kosten 50 euro en geven toegang tot de wedstrijd, een meet-and-greet met de Feyenoord-spelers en na afloop een buffet. Het blijft echter ook voor kinderen mogelijk om na afloop een handtekening te vragen aan hun idolen, geeft De Bruyn aan. “Feyenoord gaf ons de tip om met dranghekken een soort looppad te maken, waar kinderen handtekeningen kunnen vragen.”

Het wordt hoe dan ook, verwacht De Bruyn, een fantastische dag voor iedereen. “Feyenoord is geen team dat elke dag langskomt. Wie komt kijken, zal ongetwijfeld mooie technische hoogstandjes zien. De wedstrijd op ons sportpark Tanthof Zuid is bovendien voor iedereen dè mogelijkheid om de spelers van Feyenoord van dichtbij te zien. Je kunt ze – bij wijze van spreken – aanraken. Dat is, denk ik, leuker dan op de tweede ring in de Kuip.” De voorzitter hoopt op ‘mooi weer, mooi voetbal en veel goals’. “En het maakt me niet uit aan welke kant ze vallen.” 

Kaarten voor de wedstrijd, die 12 euro 50 in de voorverkoop kosten, zijn onder andere verkrijgbaar in de kantine van Vitesse Delft en bij de krant Delft op Zondag aan de Koornmarkt 22 in Delft. Op de wedstrijddag kosten de kaarten aan de kassa’s van het sportpark 15 euro. Meer informatie op www.vitessedelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12