Het Varend Corso komt naar Delft, alleen wel via een andere route

Op de Buitenwatersloot is het voor de schippers, de deelnemers en vooral voor het publiek elk jaar weer een feest als het Varend Corso voorbijkomt. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Een stukje omrijden vanwege de aanleg van de Spoortunnel is voor Delftenaren niets bijzonders meer. Volgend jaar krijgt echter ook het vaarverkeer te maken met de gevolgen van dit grootschalige bouwproject.

Begin volgend jaar gaat de Westsingel ter hoogte van het Bolwerk namelijk voor drie jaar dicht, omdat daar een tunnel in het water gebouwd moet worden. Het Varend Corso, dat jaarlijks via de Buitenwatersloot en de Westsingel de stad binnenvaart, kan hier dan dus níet meer langskomen. Dat vindt de organisatie van dit kleurrijke bloemenevenement jammer, vertelt Diana Duijvestijn van het Varend Corso. “Delft heeft altijd een gezellige eigen dag. Het is altijd leuk om er doorheen te varen. Het heeft een eigenheid, als je op de Buitenwatersloot tussen al die mensen vaart. Dat is uniek. Het Corso trekt in Delft bovendien veel buitenlandse bezoekers.” 

Het is voor de organisatie echter geen nieuws dat het Varend Corso volgend jaar niet via de Binnenwatersloot kan varen. De bouwplannen zijn al jaren bekend en ook de organisatie van het Varend Corso was er al door verschillende partijen over ingelicht. Zeker is dat het Varend Corso volgend jaar Delft aandoet, maar hoe de route naar Delft zal leiden is nog niet bekend. Daar wordt momenteel nog druk over nagedacht. Duivestijn: “Donderdag 28 oktober hebben we een persbijeenkomst. Dan maken we het thema voor volgend jaar èn de nieuwe route en de tijden bekend. Die nieuwe route heeft ingrijpende gevolgen voor Delft. We doen de stad wel aan, maar op een andere manier.” Het is volgens haar niet zeker of die nieuwe route ook de twee daaropvolgende twee jaren wordt gevaren. “We gaan eerst kijken hoe het bevalt. We hebben hier zelf duidelijk niet voor gekozen.” 

De organisatie van het Varend Corso is uiteraard niet de enige die te maken krijgt met de afsluiting van de Westsingel. Ook watersporters, havens en ligplaatshouders zullen er rekening mee moeten houden. Ze zijn daarom al geïnformeerd over de afsluiting. Op www.spoorzonedelft.nl is een kaartje opgenomen met een mogelijke alternatieve vaarroute. Die vaarroute is door bepaalde brughoogtes alleen geschikt voor vaartuigen lager dan 1 meter 68. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1