Ontdek tijdens de Parelroute de veelzijdigheid van Ypenburg

Algemeen

De Parels van Ypenburg zijn bewoners die een hobby, passie, specialiteit of talent hebben en die graag aan u willen laten zien (foto: Dick Muijs)

YPENBURG – Tijdens de feestelijke Parelroute stellen niet minder dan 27 bewoners van Ypenburg hun huis open voor geïnteresseerde wijkbewoners.

De Parelroute vindt op zondag 30 oktober tussen 11.30 en 16.30 uur plaats. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze Parels en hun talent, verzamelwoede of passie(s) is er een routeboekje beschikbaar. De feestelijke opening van de Parelroute vindt om 10.30 uur plaats in de Bibliotheek van Ypenburg aan de Schrabber nummer 8. De officiële openingshandeling wordt verricht door stadsdeeldirecteur Mendy van Veen van Leidschenveen-Ypenburg. Daarna kunnen belangstellenden op eigen gelegenheid de Parelroute volgen. Parels zijn gewone bewoners van Ypenburg, maar wel met bijvoorbeeld een bijzondere verzameling of iemand die muziek maakt, iemand die kan steenhouwen, die toneelspeelt, kan dichten of trots is op een tuin. Kortom iemand die een hobby, passie, specialiteit of talent heeft en dat graag aan u wil laten zien. Vorig jaar deden er dertig Parels mee. Een kleine greep: een fotograaf, kaartenmaakster (ook in 3D), een kleurspecialist, het museum van Ypenburg, een bewoner met een bijzondere tuin, iemand met een passie voor mozaïek, een keramist en nog veel meer. In vorige routes namen veel (amateur)kunstenaars deel met een diversiteit aan disciplines, zoals fotografen, zeefdrukkers en keramisten. Maar ook mensen met prachtige hobby’s: sieraden maken, klokken repareren of het verzamelen van kennis met betrekking tot geschiedenis en architectuur. Vermeldenswaard zijn ook de verzamelaars van T-shirts en olifanten naast de reiki-masters, tenenlezers en astrologen. Kortom, een breed scala aan onderwerpen en invalshoeken zijn kenmerkend voor Parels. De routeboekjes voor dit jaar zijn verkrijgbaar bij onder andere de Bibliotheek Ypenburg en de buurtcentra van VÓÓR Welzijn. Bovendien is de route via de website www.deparelsvan.nl onder het kopje ‘Parelroutes’ te downloaden. Het project wordt gefinancierd door Vestia, Fonds 1818 en de Gemeente Den Haag.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12