De koppositie en terugkeer op het oude nest voelen goed, vindt Schipluiden-spits Marcus Post

Algemeen

Marcus Post gaat uiterst geconcentreerd de bal op z'n borst aannemen. (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN – Marcus Post (24) is dit jaar weer terug op het vertrouwde Schipluidense nest. Na een jaartje DUNO vond hij het mooi geweest. Marcus Post en zijn team zijn nu de trotse lijstaanvoerder van de Derde Klasse. Zondag verstevigde VV Schipluiden de koppositie door vrij gemakkelijk thuis met 5-1 van Warnica Star te winnen. Over die klinkende overwinning moet, als het aan Marcus Post ligt, ook weer niet te euforisch worden gedaan. “Het was één of ander camping-team.” Er liepen volgens hem nog best een paar aardige voetballers bij.

“Maar als ze 2-0 achterstaan, gaan ze tegen zichzelf voetballen. Dan is het voor ons een makkie. We wonnen met 5-1, maar het had veel meer kunnen zijn.”
De 24-jarige spits heeft het naar z’n zin bij Schipluiden. “We hebben een leuk team en een goede ploeg. Ik denk dat we dit jaar hoge ogen gaan gooien.” Tot nu toe verliep het seizoen voorspoedig. “We hebben echter alle onderste ploegen, op TAC ’90 na, al gehad”, merkt Post op. “Zondag spelen we tegen Wateringse Veld, dán moeten we zorgen dat we er met z’n allen staan.” De snelle en technische spits is minder lovend over zijn eigen optreden tot nu toe. “Het kon beter. Ik ben m’n draai nog aan het vinden, maar dat komt wel.” 

- Hoe komt het dat je de juiste vorm nog niet hebt?
Post: “Ik weet het niet. Ja, ik werk nu op het strand en loop dan veel op het terras. Vorige week zaterdag heb ik 18 uur lang gewerkt. Het mag geen excuus zijn, maar dat gaat wel in je benen zitten. Het strandseizoen is nu echter bijna afgelopen.” 

- Waarom ging je vorig jaar naar DUNO?
“Ik was met meerdere clubs in gesprek. Ik wilde wel eens bij een andere club kijken. Ik heb toen gekozen voor DUNO, maar het had ook een andere club kunnen zijn. Ik vind DUNO een leuke club met goede voetballers, maar het reizen ging me tegenstaan. Ik was bovendien vaak geblesseerd. Na een jaartje vond ik het mooi geweest. Het was een leuk jaar en ik heb veel geleerd. Ik heb mezelf afgevraagd wat ik wil: Volledig voor voetbal gaan, of wat minder?” 

- Hoef je bij Schipluiden minder voor voetbal te leven?
“Ik wil ook met m’n vrienden wat kunnen drinken. In de Tweede Klasse, waarin DUNO uitkomt, is het meer prestatiegericht. Het is overigens niet zo dat ik nu elke zaterdag dronken ben. Ik speel nu een klasse lager, wat trouwens niet wil zeggen dat dat makkelijker is.” 

- Wat is het verschil tussen DUNO en Schipluiden?
“Bij DUNO speel je in Den Haag. Die gasten zijn anders, ze hebben een beetje de Haagse mentaliteit. Ze waren gewoon een stapje beter, het niveau was hoger. Ik merkte in elk geval wel verschil tussen de Derde Klasse zondag en de Tweede Klasse zaterdag.” 

- Miste je Schipluiden?
“Op donderdagavond kwam ik nog wel eens in de kantine en op zondag ging ik altijd bij het eerste kijken, dus ik ben er altijd blijven komen.” 

- Zijn ze blij dat je er weer bent?
“Ja, ik geloof het wel. Ik mag hopen van wel, haha. Ik stond tot nu toe nog elke wedstrijd in de basis.” 

- Ga je later nog eens een uitstapje maken naar een andere club?
“Dat zou ik niet snel nog eens doen. Ik heb het nu hartstikke naar m’n zin bij Schipluiden. Ik zou niet weten waarom ik nog eens naar een andere club zou gaan, maar zeg nooit nooit.” 

- Wat verwacht je nog van dit seizoen?
“Dat het een leuk seizoen wordt. Ik hoop dat we elke wedstrijd winnen en kampioen worden. En ik hoop dat we in de derby’s tegen Den Hoorn zes punten pakken.” 

- Dat is misschien nog belangrijker dan kampioen worden...
“Nou, ik zou best van Den Hoorn willen verliezen en toch kampioen worden. Maar het mooiste is als we van ze winnen en aan het einde van het seizoen in een kampioenswedstrijd tegen Den Hoorn de titel pakken. We moeten echter niet te hoog van de toren blazen, we zien wel waar het schip strandt.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12