Het goede leven van La Douce Delft

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

DELFT - La Douce Delft wordt bijzonder, verrassend en groots. Het wordt een stukje hoogwaardig Harnaschpolder zoals dat er nog niet is.

“La Douce Delft is een verbastering van La Douce France, wat ‘het goede leven’ symboliseert”, legt Walter Vermeulen van Weboma uit. “We proberen met dit project het goede leven te benadrukken: lekker en comfortabel wonen in groot en gezellig familiehuis met een heerlijk zonnige achtertuin.”


De zeventien geschakelde herenhuizen van La Douce Delft komen te liggen aan een fraai, vriendelijk en landelijk laantje: de Laan van Bentvelsen. Tegenover La Douce Delft komen kavels waar in de toekomst vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Bijzonder aan La Douce Delft is dat de woningen niet, zoals bijna alle huizen in Nederland, dieper zijn dan dat ze breed zijn. Vermeulen: “We hebben de plattegronden een kwartslag gedraaid. Daardoor hebben we een naar verhouding bredere woningen gecreëerd. Groot voordeel is dat je daardoor een brede èn diepe tuin overhoudt.” Er worden twee types woningen gebouwd. De één is 10,5 meter breed, de ander 7,5 meter. “Het wordt heel verrassend wonen”, weet Vermeulen zeker. “Het zal veel mensen aanspreken. Het volume levert een goede prijs-kwaliteitverhouding. Doordat de woningen geschakeld zijn kunnen we de prijzen interessanter maken.” Het worden woningen in het wat hogere segment. “We gaan een doelgroep bedienen die, vanwege de crisis, al vijf jaar niet is bediend. Want in crisistijd is er geen ontwikkelaar geweest die heeft durven te ontwikkelen in het duurdere prijssegment. Wij denken dat de markt eraan toe is dat weer op te pakken en een plek te creëren waar mensen zich thuis gaan voelen.”

Bijzonder
Wat ook bijzonder is, vervolgt Vermeulen: “In zo’n project als La Douce Delft kun je architectuur bedrijven. Een architect heeft deze woningen specifiek voor deze doelgroep en deze locatie ontworpen. De doelgroep had aangegeven in Delft veelal kleine achtertuinen en weinig aaibare architectuur te zien. Je ziet in Delft veel harde en zakelijke gevels. Wij hebben daarom hele leuke ontwerpen laten maken. In februari gaan we die naar buiten brengen. Ik kan niet wachten tot het zover is. In La Douce Delft is weer ruimte voor detaillering: Bijzonder metselwerk, leuke dakpannen, een Frans balkon, luiken bij de ramen; allerlei details die bij dat Franse stijltje passen.”


In januari en februari 2015 wordt meer bekend over de precieze uitstraling en de prijzen.  “Het wordt in elk geval een wat hoger segment”, kan Vermeulen wel verklappen. “Dit deel van de wijk is altijd al bedoeld als een stukje hoogwaardig Harnaschpolder. Het wordt het mooiste stukje van de wijk. Met grote woningen van 140 tot 190 vierkante meter woonoppervlak, fraaie architectuur met mooie details en brede en diepe tuinen op het zuiden. Perfect voor wie verrassend wil wonen. Ik ben zelf superenthousiast en ben enorm benieuwd hoe de markt hierop gaat reageren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12