Afbeelding

Ludieke actie DSW sta-in-de-weg voor deelname aan Bedrijvendagen

Algemeen

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

Medewerkers van DSW reiken een flyer uit aan een student voor de aula van de TU Delft. (foto: Dennis van den Berg)

DELFT – DSW Zorgverzekeraar is al jaren niet welkom tijdens De Delftse Bedrijvendagen van de TU Delft. Het deelnemersaanbod is simpelweg te groot, stelt de organisatie. Maar DSW is ervan overtuigd dat de zorgverzekeraar, die jaarlijks zo’n twintig academici met een technische opleiding aanneemt, wordt geboycot.

Dinsdag 17 februari, 10.30 uur. Een groepje medewerkers van DSW Zorgverzekeraar staat bij hun bedrijfswagen op de parkeerplaats tegenover de TU. Vlaggen met het DSW-logo liggen klaar om gehesen te worden, iedereen heeft promotiefolders in de hand. De reclamecampagne annex protestactie van DSW kan beginnen. “Een ludiek protest”, stelt teamleider Ernst de Pee van DSW. “Tegen het feit dat wij, terwijl wij een grote potentiële werkgever voor mensen uit de bètawereld zijn, worden geweerd van De Delftse Bedrijvendagen.”

Lege stoel
Volgens de organisatie van deze jaarlijkse banenmarkt voor de hoger opgeleiden is DSW niet geselecteerd, omdat er ‘veel aanmeldingen uit dezelfde sector zijn’. De Pee denkt echter dat er iets anders speelt: “Toen wij in 2013 weer niet geselecteerd werden om op de beurs te staan, hebben we een ludieke advertentie opgesteld. Een plaatje van een lege stoel, met de kop: ‘Voel je je weleens in de steek gelaten in Delft? Wij ook’, en daaronder onze reactie op de afwijzing. Deze advertentie wilden we plaatsen in het magazine van studievereniging Christiaan Huygens. De vereniging ging daar echter niet mee akkoord, dus toen hebben wij de advertentie teruggetrokken.” Het heeft niet geholpen om in gesprek te komen met de organisatoren, want ook daarna volgen enkel nog afwijzingen voor deelname aan De Delftse Bedrijvendagen.

Beveiliging
Dan maar het bedrijf promoten voor de deur van de TU-aula, hebben De Pee en zijn collega’s besloten. Die promotie- en protestactie is echter na een half uur en een handvol uitgedeelde folders alweer voorbij. De organisatie kan het allerminst waarderen en schakelt de beveiliging van de TU in. Het DSW-team krijgt te horen dat ze niet voor de deuren van de aula mogen flyeren, omdat het geen openbare weg is maar TU-terrein waarop ze zich bevinden. De Pee en zijn collega, hoofd ICT Jeroen de Haan, proberen nog de dialoog aan te gaan met de organisatie van de Bedrijvendagen, maar ze krijgen nul op het rekest. “We gaan het niet verder op de spits drijven”, zegt De Pee berustend. DSW hoopt op termijn in overleg met de organisatie van De Delftse Bedrijvendagen een oplossing te vinden voor de ontstane situatie. Diezelfde organisatie wenste tegenover deze krant niet te reageren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12