Even bellen met...

Algemeen

Cabaretier Pieter Jouke‘Nou wordt die mooi!’ is de titel van de one-man-show waarmee de Delftse cabaretier Pieter Jouke de harten van het grote publiek wil veroveren. De première is op 10 november in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

- Wat bedoel je met: Nu wordt die mooi!?
“De voorstelling gaat over hoe mooi het leven is en dat je dat even door moet hebben. Vaak is je leven wel comfortabel, maar mis je toch de essentie ervan. Ik kom tijdens mijn voorstelling samen met het publiek tot de conclusie: Geluk is er, maar je moet het wel zien.”  

- Dus de titel is niet cynisch bedoeld?
“Ik bedoel er twee dingen mee. Allereerst: Vanaf nu komen de mooie dingen. Daarnaast betekent het: Tot hier en niet verder. In de voorstelling maak ik me namelijk ook kwaad over bepaalde zaken. Over de commercie bijvoorbeeld. Ik ben al een jaar aan het schrijven voor deze one-man-show en intussen wordt dit thema steeds actueler. Kijk maar naar de discussie over de verantwoordelijkheid van de banken...”  

- Heb je al een tentje opgezet tussen de Occupy-demonstranten?
“Nee, dat niet, maar ik heb wel veel sympathie voor de beweging. Ik vind dat iedereen gewoon normaal moet doen. Mensen zouden een bedrijf moeten starten om waarde aan de wereld toe te voegen, niet om zo snel mogelijk rijk te worden. Je mag natuurlijk wel rijk worden, ik gun dat iedereen, maar alleen op basis van wat je te brengen hebt.”  

- Je klinkt als een dominee. Sta je wel op de goede plek daar in het theater?
“Jazeker, want de voorstelling is absoluut grappig. Mijn voertuig is humor.”  

- Ben je zenuwachtig voor de première?
“Heel erg zenuwachtig. Gelukkig heb ik nog een paar try-outs vooraf. Op zondag 6 november bijvoorbeeld in Delft. Die try-outs zijn belangrijk voor me. Ik kan dan nog wat kleine dingetjes afstemmen en het geeft me zelfvertrouwen. Zie het als trainen voor een marathon. Als je tijdens de training drie keer 35 kilometer gelopen hebt en die gaan lekker, dan weet je dat je die 42,195 ook aan kan.”  

- Wanneer zien we je bij de Wereld Draait Door?
“Even in mijn agenda kijken... Nee, grapje. Er staat nog geen afspraak. Maar in april verwacht ik wel een uitnodiging in verband met een ander project. Wie weet dat mijn show zo goed aanslaat dat ze me eerder vragen. Ik ben er namelijk heel blij mee. Tijdens de try-outs had ik zo veel plezier met het publiek. Alles klopt voor mijn gevoel. Dit verhaal wil ik vertellen, desnoods voor een lege zaal. Liever heb ik natuurlijk een volle... Ik denk echt dat deze voorstelling mijn definitieve doorbraak kan worden.” (LT)  

Try-out van Pieter Jouke bijwonen? Op 6 november staat hij om 20.30 uur in het Rietveldtheater. Een kaartje kost 5 euro.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12