Afbeelding

Wat ik zeggen wil

Algemeen

Strooizout (2)
DELFT – Ik wil graag reageren op de brief over het strooizout, in de Delft op Zondag van 7 november. Het is toch verschrikkelijk dat de Gemeente gaat bezuinigen op de veiligheid van mensen? Twee tot drie weken geleden heb ik minstens vijf keer naar de Gemeente gemaild, voordat ik antwoord kreeg op mijn vraag of het mogelijk is dat onze zoutkist die binnen staat in ons gebouw De Westlandhof gevuld kon worden. Als antwoord kreeg ik: Nee, we gaan bezuinigen. Na nog een pittige mail werd ik opgebeld door een mevrouw van de Gemeente die vertelde dat we geen zout kregen. We konden het zelfs niet kopen bij de Gemeente. Dat moet dan bij een bouwbedrijf of tuincentrum. Dat is toch van de gekke? Er wonen in ons gebouw allemaal mensen van ver boven de 70 jaar. Een paar zijn iets jonger, zoals ik, maar de meesten zijn op een respectabele leeftijd. Daar maak ik me grote zorgen over, want wat gebeurt er als één van onze bewoners valt als het glad is en een heup of been breekt? Wie is er dan verantwoordelijk? Niet de Gemeente, volgens de mevrouw aan de telefoon. Dan moeten ze maar binnen blijven als het glad is. Nou, mooi is dat. En er wordt dan een aangepaste strooiroute gereden. Ja hoor, gelooft u dat zelf? Er is in de 21 jaar dat dit gebouw als 55+-flat dienst doet nog nooit in de Antonia Veerstraat gestrooid en dat zou nu dan wel gebeuren? Mag ik daar heel sterk aan twijfelen? Zo ga je toch niet met de inwoners van je stad om? Ja, bezuinigen moet, dat wordt ons elke dag onder de neus gewreven. Maar dit slaat toch alles. Ik ben van de generatie die durft te zeggen wat ze denkt. De meeste bewoners durven dat niet, dus moet iemand het toch voor hen opnemen. Dat doe ik dus met deze brief in de krant en ik ben beslist niet de enige die er zo over denkt.

Mw. D. Schippers - v.d. Hoeven, Delft


Dirk van den Broek
DELFT - Het is toch van de zotte dat supermarkteigenaren concurrentie kunnen weren. Eerst zou er een supermarkt komen van Bas op de plek van het Postkantoor, bij het Minervaplein. Dit is door C1000, Albert Heijn en de Aldi voorkomen. Nu klaagt de C1000 supermarkt aan de Vrijheidslaan over de concurrentie met betrekking tot de buurtsupers. Er zijn geen buurtsupers meer in de binnenstad. Albert Heijn heeft in de binnenstad twee filialen, C1000 heeft er drie in de binnenstad en daarnaast hebben beide nog twee supermarkten in de woonwijken. De buurtsupers hebben geen last van de komst van een Bas of Dirk, zij kunnen nooit op prijs concurreren met C1000 of Appie, dus een Bas erbij is concurrentie voor C1000. Zelf ga ik na het verlies van de Konmar naar Bas in Overschie of naar de Hoogvliet in de Boogaard.

Adrie Link, Delft


Stemming Begroting 2011
DELFT - Het is donderdag 4 november. De leden van de Delftse Gemeenteraad mogen ’s avonds in vergadering hun stem uitbrengen over de voorstellen van het College voor de Begroting van 2011. Er is al een aantal commissievergaderingen aan vooraf gegaan en er ligt een groot aantal moties en voorgestelde wijzigingen. Ik ga kijken via de site op internet. Dat is leuk en het is opmerkelijk dat de Gemeente hieraan niet meer aandacht besteedt om de burgers attent te maken op die mogelijkheid. Vooraf twee opvallende zaken als men thuis het beeld van de Raadszaal kan zien en horen. Jan Peter de Wit heeft een metamorfose ondergaan voor wat betreft zijn kleding (zwart streepjespak, overhemd en stropdas). Bas Verkerk heeft de getalsverhoudingen in de Raad goed in zijn hoofd, want bij de stemmingen kan hij bij de uitslag met een glimlach snel mededelen, dat de aangegeven combinatie van fracties geen meerderheid heeft. Overigens maakt de kleding van De Wit totaal geen indruk op Verkerk, want De Wit krijgt van Verkerk slechts zelden de gelegenheid zijn zinnen uit te spreken. Een vooroordeel dat wel degelijk opvalt ten opzichte van andere Raadsleden. Voorafgaande aan de stemming proberen de wethouders hun beleid te verdedigen. De onderlinge afspraak om dit zo kort mogelijk te doen, met zo gering mogelijke argumentatie en motivatie, komt goed uit de verf bij alle vijf de regenten. Echter wethouder Junius (CDA) spant de kroon. Ondanks dat zij weet dat de Raad de brief van het College over het nieuwe Stadskantoor gaat bespreken in de commissievergadering op donderdag 11 november, een actie als gevolg van de behandeling van het bestuursprogramma tijdens de Raadsvergadering van 14 oktober, bleek het College op 12 oktober al een beslissing te hebben genomen. De wethouder verzuimde dit tijdens de Raadsvergadering van 14 oktober aan de Raad te vertellen. Sommige Raadsleden voelden zich na de brief van het College over dit onderwerp, in mijn ogen terecht, belazerd. Over de bezuinigingen op Cultuur geen enkele verdediging. Het DOK en Theater de Veste moeten deze bezuinigingen gewoon ophoesten. Of dit mogelijk is, zal mevrouw Junius nog wel eens met de directeuren van DOK en het theater bespreken, maar ondertussen heeft de directeur van het theater reeds in het openbaar gebracht, dat het theater wellicht drie dagen per week moet worden gesloten. De verloedering van het culturele leven in Delft in het algemeen en in het bijzonder bij DOK en De Veste vindt zijn oorsprong bij de gedachten van dit College, waarbij ik nu reeds mevrouw Junius aanspreek op haar beleid en waarbij ik haar verantwoordelijk stel voor eventuele sluitingen in de toekomst. Voor de goede orde: de Juniusstraat in Delft is niet naar haar vernoemd, anders zou deze moeten worden gesloten. Of zou zij ook hier haar eigen oplossing verzinnen en er, volgens bovenstaand beleid, éénrichtingsverkeer instellen? 

Aad Bonthuis, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12