Huis te koop: Oude Langendijk 23A, Delft

Gloednieuw appartement in historisch Delft

DELFT - Leonard van Lier en Maartje Coolen gaan terug naar Brabant, waar ze zijn geboren en getogen. Leonard komt uit Den Bosch en Maartje uit Schijndel en ze hebben allebei hun familie nog in Brabant wonen.

Dat is de voornaamste reden dat ze nu gaan verhuizen. Terug naar de mooie Brabantse omgeving en de gezelligheid van de familie in de buurt. Daar gaan ze in een groter huis wonen met een tuin, waar hun zoontje Lucas in kan spelen. 

Vijf jaar geleden kochten Leonard en Maartje het huis, onder andere vanwege de locatie. Het huis aan de Oude Langendijk ligt midden in de Delftse binnenstad. “Dat dit huis in de binnenstad staat is ideaal”, aldus Leonard. “Je zit overal dichtbij en ik werk ook in Delft, dus ik ben ’s ochtends binnen vijf minuten op mijn werk. Dat zal in de toekomst wel anders worden en dat vind ik wel heel jammer. Ik kan niet zeggen dat ik hier zonder spijt in het hart wegga.” 

In het huis betreed je de royale L-vormige woonkamer (6.10/2.56m x 9.96m) op de eerste verdieping, via de hal met garderobe. De woonkamer heeft een sfeervolle, houten vloer en grote, hoge ramen aan de voorzijde. Bovendien beschikt het appartement over een moderne, open keuken (2.80m x 1.81m) en aansluitend een erg praktische berging/wasruimte. 

Ook vind je in dit appartement een ruime slaapkamer (3.20m x 4.40m) en een tweede slaapkamer (2.80m x 2.10m), beide met toegang tot het terras (2.85m x 3.10m) met uitzicht op de torens van de Maria van Jessekerk. Daarnaast is er een volledig betegelde badkamer (1.97m x 3.05 m) met ligbad, tweede toilet, douche en wastafel. 

Toen de sportwinkel een aantal jaren geleden afbrandde, werden in dit pand nieuwe appartementen gebouwd waardoor er nieuwbouw ontstond in een oud pand. Die combinatie tussen historie en het feit dat er nu een gloednieuw appartement is trekt Leonard en Maartje erg aan. Het huis is ook een beschermd stadsgezicht met zijn versierde dakgoot. 

Leonard en Maartje beschikken aan de Oude Langendijk 23A over een grote woonkamer, die zelfs ruimte biedt aan een grote vleugel. Ze kijken uit op de kerktorens van de stad wat volgens Leonard een heerlijk stads gevoel geeft. Bovendien wonen ze in een autovrij gebied waardoor er toch genoeg rust en privacy is in de drukke stad. Het huis is bovendien goed geïsoleerd, waardoor Leonard en Maartje muziek kunnen maken in het huis zonder dat de buren er last van hebben. 

Het huis is zeer geschikt als pied-à-terre voor starters of jonge gezinnen die graag op een mooie plek willen wonen en ‘feeling’ hebben met de binnenstad.
De vraagprijs voor deze woning is € 304.000,- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) - 213 24 41 of http://www.bergklis.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten