Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden: zondag 8 juni

Algemeen

De Politie hield woensdag in de Mina Krusemanstraat een 17-jarige inwoner uit Den Hoorn aan. De jongen probeerde een bromfiets weg te nemen, maar hij werd daarbij gesnapt door een buurtbewoner. De Politie wist de jongen korte tijd later in de omgeving aan te houden en onderzoekt zijn betrokkenheid.

De Politie hield woensdag om half elf twee mannen van 19 en 23 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling van een 23-jarige man uit Dronten. Het slachtoffer werd op de Nassaulaan door de twee mannen belaagd en daarbij met enkele gereedschappen mishandeld. De man liep flinke verwondingen op aan zijn hoofd. 

Een 32-jarige automobilist uit Delft is aangehouden wegens het verlaten van de plek waar een eenzijdig ongeval plaatsvond. Surveillerende agenten zagen hoe hij op dinsdagochtend om half zes op de kruising van de Aart van der Leeuwlaan en de Menno ter Braaklaan over de stoep reed en bijna een lantaarnpaal raakte. De automobilist raakte echter wel twee paaltjes maar reed vervolgens door. De agenten zochten de omgeving af naar de bewuste bestuurder en zagen hem tien minuten later weer op de Aart van der Leeuwlaan rijden. Ze gaven hem een stopteken en ze hielden hem vervolgens aan. 

Surveillerende agenten hielden maandagmiddag om 13.20 uur een 24-jarige vrouw uit Delft aan wegens verschillende verkeersovertredingen. De Politie zag de vrouw op de Buitenhofdreef rijden, terwijl ze tegelijkertijd een mobiele telefoon tegen haar oor hield. Toen de agenten haar gegevens natrokken, bleek dat ze zich niet aan de beperkingen van haar rijbewijs hield. Ze mag alleen in een auto met automaat rijden, terwijl ze nu in een handgeschakelde auto reed. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. o De Politie hield maandagmiddag om 15.00 uur een 64-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van winkeldiefstal. Hij was, samen met zijn 64-jarige zus, in een woonwinkel in de Olof Palmestraat toen personeel hem staande hield wegens een poging tot winkeldiefstal. Hij ontkende de aantijgingen. 

De Politie heeft in het Westland op zondagmiddag 1 juni in de Gemeenten Westland en Midden-Delfland de eerste 'Waterkracht'-actie van deze zomer uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op onder meer het bezit van een vaarbewijs voor snelle motorboten, registratiebewijs, gebruik van de dodemansknop bij snelle motorboten, vaargedrag, vaarsnelheid, Delflandvergunningen, alcoholgebruik en gebruikte brandstof. Er werden 51 boten gecontroleerd en negen blaastesten afgenomen. Niemand had te veel gedronken. De grens voor alcoholgebruik op het water ligt op 350 ug/, in het normale verkeer ligt de grens op 220 ug/l, voor beginnende bestuurders zelfs op 88 ug/l. Er zijn veertien processen-verbaal opgemaakt, onder meer wegens varen zonder vaarbewijs, varen op een snelle motorboot terwijl de schipper geen achttien jaar was, geen Delflandvergunning of Delflandsticker, te snel varen en onnodige hoge hekgolven veroorzaken. 

De Politie heeft zondag een verwarde man (82) weer veilig thuisgebracht. Hij was bij de rotonde bij Den Hoorn door een aantal motorrijders van de A4 gehaald, die vervolgens de Politie waarschuwden. De man was zeer verward en hij dacht dat hij in België was. Op het Bureau noemde hij de naam van zijn dochter. Zij bleek in Vlaardingen te wonen. Ze was zeer opgelucht dat haar vader weer terecht was, ze had hem die ochtend namelijk als vermist opgegeven. 

Een 22-jarige automobilist uit Polen kreeg zondag 1 juni twee bekeuringen wegens verkeersovertredingen. Agenten zagen hem op de Zuidwal over de busbaan door rood licht rijden. Omdat hij geen vaste woon- en verblijfplaats heeft, moest hij de boete direct op het Politiebureau betalen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12