In Delft verdienen vooral de zwerfkatten aandacht

Algemeen

Ook de Kids for Animals staan hun mannetje tijdens de collecteweek van de Dierenbescherming.

DELFT – De komende week kunt u weer een collectant van de Dierenbescherming Delfland aan de deur verwachten. Dit jaar zetten 535 collectanten zich voor deze organisatie in. Er heerst dus niet alleen topdrukte bij Dierenbescherming Delfland vanwege Dierendag, maar vooral ook vanwege de collecteweek.

Mensen die voor de Dierenbescherming collecteren, doen dat vaak al jaren. Het is een makkelijke manier om iets te doen voor een goed doel en daarnaast vinden mensen het leuk om eens op een andere manier in contact te komen met hun buurtgenoten. Collectant Monique: “Als ik langskom, durven ze echt de deur niet voor mijn neus dicht te slaan. Het helpt echt wel als je de mensen kent.” Mensen vragen zich vaak af of dat collecteren niet ouderwets is. “Ouderwets? Nee hoor, helemaal niet”, zegt collectecoördinator Gerda de Winkel. 

“Mensen geven toch sneller iets als er met een collectebus voor hun neus wordt gerammeld, dan dat ze een acceptgiro uitschrijven. Verder helpt het, als je kunt uitleggen waarvoor je het geld nodig hebt.” Er zitten ook nadelen aan het gemak van collecteren. “Vorig jaar hadden we een paar grappenmakers, die op een makkelijke manier over onze rug geld dachten te verdienen”, zegt De Winkel en zij drukt de mensen dan ook op het hart om vooral te vragen om een legitimatie. 

“Onze collectanten vinden het helemaal niet erg als mensen om hun legitimatie vragen. Vraag er dus gewoon om!” Er zijn veel concrete voorbeelden te noemen waarvoor Dierenbescherming Delfland de steun van gulle gevers hard nodig heeft. In Delft zijn er bijvoorbeeld de zwerfkatten die aandacht verdienen. In het neutraliseren van deze dieren gaat veel geld zitten, om nog maar te zwijgen van de dierenartsrekeningen. Verder is Dierenbescherming Delfland bezig een goed alternatief te ontwikkelen voor de wirwar aan dierenambulances in de regio. Net als vorig jaar hopen de collectanten weer veel gulle gevers thuis te treffen!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12