Waterpolo'sters van d'Elft houden hoofd heel aardig boven water in tweede klas

De dames van d’Elft zijn klaar voor de tweede seizoenshelft. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Waterpolo-trainer Marc van den Boogert (43) is een tevreden man. De dames van d’Elft staan op een niet onverdienstelijke derde plek op de ranglijst van de tweede klasse van het District.

Ze boeken bovendien, als we hun trainer mogen geloven, veel progressie. Van den Boogert koestert daarom halverwege het seizoen de stille hoop om kampioen te worden, al zal dat geen makkelijk karwei worden. “Ik ben alleen bang dat we hier en daar wat steekjes hebben laten vallen toen we moésten winnen”, herinnert hij zich van de eerste seizoenshelft. En dat is niet het enige struikelblok. Widex GZC Donk, de huidige koploper, is eigenlijk een maatje te groot voor d’Elft, weet ook Van den Boogert. “Ze hebben een paar oud-internationals in de ploeg. Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Door een ander spelletje te spelen dan ze verwachten kunnen we ze misschien overrompelen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.” 

Daarbij komt dat hij een tweede plek op de ranglijst aan het einde van de rit ook helemaal niet verkeerd zou vinden. “En dat is ook zeker haalbaar”, aldus Van den Boogert. Hij heeft namelijk alle vertrouwen in zijn speelsters. “Het is een leuke groep om mee te werken”, zegt hij over de hoofdmacht van d’Elft, die hij alweer drie jaar traint. 

Maar dit is wel zijn eerste jaar als coach. “Als ik wat vertel wordt er goed geluisterd, dat is het belangrijkste. Ik zie duidelijk progressie. Op het gebied van spelinzicht, samenwerken en het voor elkaar willen werken, dat is wel de hoofdmoot.” 

Daar haalt hij als trainer ook de nodige voldoening uit. “Want wat ik ze leer, dat wordt uitgevoerd”, stelt hij tevreden vast. “We hebben met Angela Schreuders een hele goede keepster”, vervolgt hij. “Linda Schaareman is een linkshandige verdedigster, daar hebben tegenstanders vaak de grootste moeite mee. Marise de Groot en Kirsten van der Beek zijn hele snelle meiden. Dan hebben we nog de gezusters Van Oosten, Monique en Marieta. Dat zijn de routiniers. Samen met Kokkie Kok en Irene van der Handel spelen ze een leuk spelletje. Ten slotte hebben we Nadia Massar nog in de verdediging.”

Opnieuw aangekleed
Nee, hij zou niet weten wat hij in de tweede helft van het seizoen echt anders wil of moet gaan doen. “We gaan op deze voet verder”, zegt de 43-jarige oefenmeester. “We gaan weer punten pakken, een lekker spelletje waterpolo spelen en lekker met de sport bezig zijn.” 

Een sport die, tot groot genoegen van Van den Boogert, steeds bekender en populairder wordt. De reden is duidelijk. De topprestatie die de Nederlandse waterpolodames deze zomer in Peking neerzette, heeft de sport veel goed gedaan. “Heel veel mensen hebben het gezien”, zegt Van den Boogert. “Die zeggen: ‘Hé, dat is gaaf, dat gaan wij ook doen.” Hoewel hij het niet met officiële cijfers aan kan tonen, weet hij zeker dat het winnen van de Gouden Plak op de Olympische Spelen bij d’Elft voor een aantal nieuwe leden heeft gezorgd. “Maar je merkt het bijvoorbeeld ook aan de trainingsopkomst bij de jeugd”, weet hij. Ook die jeugd lijkt namelijk geïnspireerd door de gouden waterpolodames, wat zich dus uit in hogere opkomsten op de trainingen. 

De dames van d’Elft kunnen op 10 januari met een wedstrijd tegen ZDHC aan het nieuwe, tweede, halve seizoen beginnen. Maar er is nog meer nieuw. Onlangs werd de ploeg van Van den Boogert helemaal opnieuw 'aangekleed'. Installatiebedrijf FV en Katte Exportverpakkingen hebben de dames voorzien van een sweater, een polo en een korte broek. Deze sponsorovereenkomst geldt voor de duur van het huidige seizoen. “Fantastisch dat we nu zulke kleding hebben”, zegt Van den Boogert. “Je maakt dan toch een statement als je ergens binnenkomt. Ik vind het toch wel wat hebben als je allemaal dezelfde kleding draagt. Zo van: Hier is d’Elft. En we komen niet om te klaverjassen.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1