Afbeelding

Iloz en Narin zien hun meidendag in The Culture al helemaal zitten

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

Iloz (links) en Narin gaan er zondag met hun vriendinnen een coole meidendag van maken! (foto: Karl Flieger)

DELFT – Hoe kom je in contact met buurtgenoten? Voor veel volwassenen is dat een moeilijke vraag. Voor de tienjarige Iloz en Narin niet. De dames organiseren op zondag 19 mei een gezellige meidenmiddag in The Culture aan de Mozartlaan. Het is een initiatief van het Kan Wél! Jong Project, waarin jongeren met ideeën voor een leuke en sociale wijk worden geholpen bij het verwezenlijken ervan. Zo hebben deze twee jeugdige organisatoren in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een gevarieerd en aansprekend programma voor meisjes tussen de 8 en 13 jaar. Ze gaan spelletjes spelen, cupcakes versieren en natuurlijk make-uppen!

Iloz en Narin zijn twee stoere meiden. Dat moet ook wel, want in hun wijk moet je best een beetje knokken voor je plek. Daar zijn deze twee vrolijke stuiterballen goed in. Waarom eigenlijk die meidendag? “Nou”, zegt Iloz, “normaal zijn jongens stoer, maar op de meidendag zijn de meisjes stoer. Dan worden ze niet gepest. En wij kunnen meisjes die wel worden gepest dan een beetje troosten.” Om haar woorden kracht bij te zetten speelt de kleine dame met haar vriendin Narin een ‘pesttoneelstukje’ en daar word je niet heel vrolijk van. Dus jongens (en meiden), groei eens op en kap met dat gepest!
Overigens maken Iloz en Narin zich niet alleen druk om anderen. Zelf hebben ze ook genoeg hobby’s. Piano spelen is de grootste van Narin. “Ik speel muziek van Beethoven en Mozart”, zegt ze een beetje trots. “Maar ik vind turnen ook heel leuk om te doen.” En Iloz: “Ik heb een tijdje vioolles gehad, maar dat vond ik een beetje saai. Ik vind tennis, volleybal en voetbal leuker.”
Maar eerst even die meidendag. Iloz heeft er al over gedroomd. “Ik droomde dat ik op een rode loper liep en er was allemaal pers bij. Het was best spannend.” Dat gaat helemaal goed komen met die meidendag. Wil jij ook komen? Het begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. En niet vergeten: ‘girlz only’! (KF)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12