Uniek in Delft: een menukaart in braille

Algemeen

Het team van Het Gulden ABC, met tweede van links Viona de Jong, is graag voor iederéén gastvrij. Daarom is er nu ook een braillekaart voor visueel gehandicapten.

DELFT – Bij het maken van een keuze van de dagmenukaart van Het Gulden ABC aan de Markt 34 zijn visueel gehandicapten niet langer afhankelijk van derden. Als eerste restaurant in Delft heeft Het Gulden ABC namelijk nu ook een volledige versie in braille.

Mensen met een slecht gezichtsvermogen kunnen voortaan zelf de kaart ‘lezen’, de keuzemogelijkheden hoeven niet meer te worden voorgelezen. “We hadden natuurlijk al kaarten is diverse vreemde talen”, zegt Viona de Jong. “We willen echt voor iederéén gastvrij zijn en bieden daarom deze extra service. In Nederland zijn er slechts enkele restaurants met een kaart in braille.” 

De dagkaart van Het Gulden ABC is volledig in braille vertaald door de organisatie Mi ta stimabo. Deze organisatie houdt zich onder andere bezig met de belangenbehartiging van mensen met een visuele beperking en hun omgeving. Behalve deze kaart van Het Gulden ABC, komt er ook spoedig een brailleversie van de avondkaart. “We denken dat deze kaarten een toegevoegde waarde zijn”, gaat De Jong verder. “Op deze manier wordt iedereen de kans geboden helemaal zelf zijn keuze te maken. Natuurlijk moet de aanwezigheid van de kaarten nog wat meer bekendheid krijgen, maar ik ben ervan overtuigd dat er straks veel gebruik van gemaakt gaat worden. Van elke braillekaart komen er zo’n drie exemplaren.” Telefoon: (015) - 212 31 68.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12