Afbeelding

Vertrouwd en knus zal GroenRijk 't Haantje wel altijd blijven. Ook in het jaar 2016!

Algemeen

RIJSWIJK/DELFT – Het jaar 2016 zal voor GroenRijk 't Haantje in het teken staan van een grote verandering. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een grote verbouwing, waarbij het tuincentrum misschien wel twee keer zo groot is geworden. En misschien nog wel belangrijker, het wordt een Rijswijks tuincentrum, met de entree aan een nieuwe toegangsweg.

De nieuwe entree aan Rijswijkse kant gaat in de derde week van januari 2016 open. Het nieuwe gedeelte wordt dan in gebruik genomen. Maar achter de schermen wordt dan ook nog hard gewerkt aan de upgrade van het oude gedeelte. "Vanaf half maart 2016 is alles helemaal klaar en dan vindt ook de officiële opening plaats", zegt Gerdien 't Hart.

Om alles netjes op tijd voor elkaar te krijgen, is het natuurlijk wel belangrijk dat het oude gedeelte helemaal leeg is. Het tuincentrum wordt tot en met de tweede week in januari dan ook helemaal leegverkocht. "Alles moet dus weg", zegt Gerdien. "Om zo snel mogelijk met de verbouwing van het oude gedeelte te kunnen beginnen."
Gerdien en haar hele team van GroenRijk 't Haantje hopen met deze stappen een goede keuze gemaakt te hebben voor de toekomst. Het levert de klanten en de medewerkers zelf veel meer ruimte op, meer comfort en, ook niet onbelangrijk, het gemak van een horecagelegenheid. "Dat wordt een cafetaria", zegt ze. "We gaan dat noemen Het Tuincafé, waar onze bezoekers koffie kunnen drinken, een broodje kunnen eten en op koopavonden zelfs van een dagschotel kunnen genieten."
De Bloemenshop wordt in de nieuwe situatie ook veel uitgebreider. Dit zal namelijk een heuse koelcel zijn, waar je eenvoudig zelf binnen kunt lopen. Met een overzichtelijker en ruimer opstelling van de bloemen, zodat de klant makkelijker een keuze kan maken. "Het belangrijkste voordeel van zo'n koelcel is natuurlijk, dat de bloemen veel langer vers blijven", aldus Gerdien. Niet alleen van binnen zal tuincentrum GroenRijk 't Haantje een heel andere aanblik bieden. De buitenkant van het oude gedeelte zal namelijk helemaal in de stijl van het nieuwe gedeelte worden gebracht. Bij de nieuwe entree is ook veel meer parkeergelegenheid. Gerdien: "Dat wordt een mooi parkeerterrein aan de Rijswijkse zijde. We gaan van 75 naar 175 plaatsen. Met deze ontwikkelingen kunnen we ook de bewoners van de nieuwe wijk RijswijkBuiten op hun wenken bedienen." Nog even terug naar de leegverkoop, die aan het einde van het jaar heeft plaats gevonden en in het nieuwe jaar nog even door gaat. "Dit jaar hebben we ook al vanuit de nieuwe winkel kunnen verkopen", zegt ze. "De vuurwerkverkoop heeft namelijk in het nieuwe gedeelte plaats gevonden, een groot succes! Waanzinnig enthousiaste mensen! We hebben er veel vertrouwen in. Zoveel zelfs, dat we voor het komende jaar, in november 2016, de klanten op onze kerstafdeling een echte Kerstshow kunnen bieden."

Nieuwe situatie in het kort
De nieuwe situatie nog even in het kort. De entree aan 't Haantje is helemaal komen te vervallen, hier kun je alleen nog met de fiets komen. Met de fiets is het tuincentrum dus nog wel op de oude manier te bereiken.

Via de nieuwe afslag vanaf de Prinses Beatrixlaan komt u op het nieuwe parkeerterrein van GroenRijk 't Haantje. Het tuincentrum is klaar voor 2016 en de verdere toekomst!

Bedrijf: GroenRijk 't Haantje
Adres: Laan van 't Haantje 22
Telefoon: (015) 212 63 59
Internet: www.groenrijk.nl/rijswijk