Gezellig tafelen bij Grieks Restaurant Corfu.
Gezellig tafelen bij Grieks Restaurant Corfu.

De broertjes Avdatek, trots op tien jaar Grieks Restaurant Corfu

Algemeen

DEN HAAG-YPENBURG – Tien jaar Grieks Restaurant Corfu, dat is tien jaar lekker Grieks eten en tien jaar gezelligheid aan de Plesmanlaan 184. Tien succesvolle jaren waar eigenaar Mustafa Avdatek echt trots op mag zijn. Samen met zijn medewerkers. Al sinds 2005 zijn dat steeds dezelfde gezichten.

In de keuken werken sinds jaar en dag zijn betrouwbare koks en keukenmedewerkers. In de bediening is hij zelf vooral te zien en bij zijn afwezigheid Avdateks broertje Fatih. "Ik vind het geweldig om te zien, dat ook steeds meer mensen uit Delft en Rijswijk ons restaurant weten te vinden", zegt Avdatek. "Ik ben er blij mee dat mijn concept zo is aangeslagen. Een goede formule, waarbij altijd hard gewerkt is. We hebben ons voorgehouden, dat we elk jaar een finale moesten spelen om te slagen. Kwaliteit, service en gastvrijheid, dat zijn wel de pijlers waarop Restaurant Corfu rust. Het is zaak om altijd zo veel mogelijk op het hoogste punt te blijven."
Hij weet het zich nog goed te herinneren. Toen hij tien jaar geleden de deuren van zijn zaak opende, was de jonge Haagse wijk Ypenburg nog niet helemaal ontwikkeld. Enkele horeca-ondernemers hebben het niet gehaald, Avdatek is de enige horeca-ondernemer die er vanaf het begin nog is. "Een leuke wijk, waar alle bewoners en ook de ondernemers onderling goed met elkaar omgaan. Wist je dat Ypenburg de groenste wijk van deze omtrek is? Helemaal niet grauw, maar een gemoedelijke, leuke groene wijk."
Graag wil hij ook de komende tien jaar die bewoners blijven bedienen. Met gerechten uit de Griekse keuken, met de bekende vleessoorten giros en souflaki en nog veel meer. Maar ook allerlei soorten gegrillde, gebakken en gefrituurde vissoorten. Ovengerechten, pangerechten en vegetarisch, het kan allemaal. "Tijdens beide kerstdagen is Corfu geopend. Hier serveren we een driegangen menu, bestaande uit diverse koude en warme voorgerechten, een hoofdgerecht met grill-, pan-, vis- of ovengerechten en bij de derde ronde kunnen de gasten een keuze maken uit alle dessertgerechten. Bel even voor de prijs en om te reserveren."
Er zijn op beide kerstdagen twee zittingen, te weten om 16.45 uur en om 19.30 uur. Tijdens de kerstdagen zijn ook de Familie Afhaalmenu's verkrijgbaar, Mixed Grill voor twee à drie personen en voor drie à vier personen. Daarnaast kinderschotels en gewone schotels. "In het jubileumjaar 2016 hebben we voor onze gasten een heleboel lekkere acties in petto", vertelt Avdatek. "Zeker de moeite waard om eens langs te komen!"

"Hierbij willen wij onze gasten bedanken voor alle steun en vertrouwen, Corfu zal ook de komende jaren voor u klaar staan met kwaliteit en service."

Mustafa Avdatek heeft sinds 2013 nog een tweede Grieks restaurant in Zoetermeer-Oosterheem. Dit restaurant heeft de naam 'Olivia'. Telefoon: (070) 390 63 63. Internet: www.corfuypenburg.nl.

Fotobijschrift: Grieks Restaurant Corfu, tien jaar gezelligheid en lekker Grieks eten.