Stilte, de voorzitter spreekt

Algemeen

DELFT – Wekelijks vult de voorzitter van een Delftse Sportvereniging de column ‘Stilte, de voorzitter spreekt’. Deze week is dat Ineke Lotgering, voorzitter van Badmintonclub Delft.

“Ik ben nu alweer zes jaar voorzitter van de Badmintonclub Delft en speel ik speel deze leuke sport al sinds mijn negende jaar. De hele familie speelt en zo ben ik er dan ook ingerold. En ja, dan ga je ook wat dingen doen voor je cluppie! BC Delft bestaat al sinds 1969 en heeft hoogtijdagen gekend in de jaren ‘80 en ‘90. We zijn zelfs tot de eerste divisie doorgedrongen, maar dat is alweer zo’n tien jaar geleden. Dit seizoen speelt team 1 in de vierde divisie en staat bovenaan na zes gewonnen wedstrijden. Promotie hangt dus in de lucht. Dat zal goed zijn voor BC Delft, om zodoende weer wat spelers aan te trekken die op hoger niveau willen spelen. De laatste jaren zijn we wat weggezakt en ook het ledenaantal zakte. In deze tijd is het voor een teamsport moeilijk om de mensen binnen te halen. De mensen willen liever vrijblijvend komen sporten, maar juist het teamgevoel is zo mooi in de badmintonsport! Alle teams, jong en oud, strijden op hun niveau in de competities voor een zo goed mogelijk resultaat. Dan is de zaal gevuld met enthousiaste spelers en laten ze mooie wedstrijden zien. 

Op de jeugdafdeling worden allerlei activiteiten ondernomen, zoals binnenkort weer een pietenavond. Wij doen ook mee met het brede schoolprogramma en nodigen zelf scholen uit voor een aantal trainingen. Dit alles om weer wat nieuwe talenten binnen te krijgen. De jeugd heeft tenslotte de toekomst. Alle jeugd kan twee keer in de week trainen en van februari tot mei meedoen aan de jeugdcompetitie. Komend seizoen gaan we met vijf teams deelnemen aan die competitie en speelt het eerste jeugdteam in de B-klasse. Samen met de kinderen gaan we naar verschillende toernooien in de buurt om mee te doen en wedstrijden te spelen. In het weekend van 19 en 20 november hebben we ons eigen jeugdtoernooi in Sporthal Brasserskade, wat dit jaar goed gevuld is met 193 kinderen, verdeeld over twee dagen. Dan zie je toch maar dat het een mooie sport is! Iedereen is van harte welkom om te komen kijken dit weekend. Badminton kent iedereen van de camping, maar in het echt komt er veel meer bij kijken! Tactiek, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid zijn belangrijke elementen in deze snelle zaalsport. De shuttle kan wel snelheden bereiken van zo’n 200 kilometer per uur bij een smash door een topspeler. Dat weten mensen vaak niet. Kom op de zondagmorgen eens kijken in de Brasserskadehal; daar traint dan de jeugd en spelen de senioren hun competitiewedstrijden. Dan zie je gelijk wat een intensieve sport badminton is. Alle informatie over de club is ook te vinden op onze website: www.badmintonclubdelft.nl.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12