Delft is komende week in de ban van de techniek met Delft Amazing Technology

Algemeen

DELFT – Dat de stad Delft en techniek al tijdenlang hand in hand gaan is niets nieuws. Met het nieuwe festival Delft Amazing Technology, dat van 18 tot en met 26 mei gehouden zal worden in de Delftse binnenstad, maken de TU Delft, Hogescholen en Delftse technische bedrijven aan de burger duidelijk wat voor technische hoogstandjes er allemaal in onze stad ontwikkeld worden.

Het festival zal op vrijdag 18 mei geopend worden bij DOK Centrum aan het Vesteplein. Tijdens deze feestelijke opening kunt u alvast een voorproefje nemen van Delft Amazing Technology. U zult daar zien dat de organisatie een zeer divers en prikkelend programma heeft samengesteld. Ook de burger zelf kan een actieve rol spelen tijdens het festival. Zo kunt u bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan de minitentoonstelling die van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei in Theater de Veste te bezichtigen valt.

Bij deze minitentoonstelling kunnen Delftenaren met bestaande voorwerpen of met zelf ontwikkelde voorwerpen laten zien wat zij onder techniek verstaan. U kunt deze voorwerpen samen met een beschrijving van maximaal tweehonderd woorden tot en met donderdag 19 mei inleveren bij Theater de Veste. In de beschrijving dient u aan te geven waarom het object voor u symbool staat voor techniek.

Het kloppende hart van het festival is de grote techniekmanifestatie die op zaterdag 19 mei op de Delftse Markt plaatsvindt. Tijdens deze manifestatie kan de Delftse burger tussen 10.30 en 17.00 uur kennismaken met onder andere de Novabike het DUT Racing Team en de windwagen Anemo II. Ook kan men zelf technisch bezig zijn.

Diezelfde dag kunt u bij Van Waay & Soetekouw getuige zijn van driedimensionaal printen. In het pand aan de Markt 17 wordt deze revolutionaire productietechniek getoond. Met de driedimensionale printer is het mogelijk om van digitale objecten echte zaken te maken. Zo worden er verlichtingsarmaturen, sieraden en accessoires getoond die uit deze printer komen.

Tijdens het festival zal in kunstencentrum Kadmium aan de Koornmarkt 48F de tentoonstelling ‘Bijzonder gemaakt; design – kunst – techniek’ te zien zijn. Deze tentoonstelling geeft inzicht in het creatieve proces en de technische facetten van kunst en design. Dit is bijzonder, omdat in de huidige productiemethoden vooral aandacht wordt besteed aan efficiëntie en doelgerichtheid. In het verlengde van deze tentoonstelling zullen op woensdag 23 mei om 20.30 uur jonge ontwerpers en kunstenaars als Quintus Kropholler, Pierre Elitaire en Anne Spaa iets vertellen over de creatieve processen achter hun ontwerpen. Deze lezing wordt gehouden bij TOP Delft aan de Hippolytusbuurt 14.

Bovenstaande evenementen zijn slechts een kleine greep uit het gevarieerde aanbod van Delft Amazing Technology. Als u wilt weten wat het elftal u nog meer te bieden heeft, kunt u kijken op de website www.datdelft.nl of uw vragen mailen naar info@vanderkruit.nl. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12