Afbeelding

Nieuwe generatie techondernemer gaat voor internationale groei

Algemeen

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

DELFT - Zeker 600 topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven, investeerders, de overheid en politiek kwamen maandag bijeen om de nieuwste technieken te bewonderen en in actie te komen voor innovatie in Nederland.

Het YES!Delft Network Event 2014 stond in het teken van de internationale impact van een nieuwe generatie Nederlandse techbedrijven. Host Rens de Jong (BNR) nam de bezoeker mee in een show vol vernieuwing. Van plastic dat CO2 opvangt tot een exo-skelet dat de zwaartekracht opheft tot raketten voor onderzoeksdoeleinden. Het Network Event is het moment om contact te leggen met topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven. Onder anderen Robert Kirschbaum van DSM, Gerald Schotman van Shell en Richard Cobben van Fokker Aerostructures waren in Delft te gast. “We zoeken naar samenwerking met startups die complementair zijn aan wat wij doen”, zei Gerald Schotman van Shell. “En die vinden we hier in Delft.”


YES!Delft bedrijf EXO-L lanceerde maandag een nieuwe vinding voor de vele mensen die regelmatig hun enkel verzwikken. Een op maat gemaakte externe enkelband, die met de hulp van een 3D-scan en 3D-printing voorkomt dat het gewricht zwicht, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Freestyle voetballer Bjorn Boes demonstreerde zijn kunsten – met EXO-L – live op het podium. “Je kunt de EXO-L vergelijken met een veiligheidsriem. Mocht er iets mis gaan, dan ben je blij dat je hem om hebt”, zei Marcel Fleuren van EXO-L.


Uit het jaarlijkse ondernemersonderzoek van YES!Delft blijkt dat de ondernemers inmiddels actief zijn in 33 landen wereldwijd en dat meer dan 75 procent van de omzet uit export komt. Het internationale succes van deze Nederlandse startups werd tijdens het Network Event nog eens extra uit de doeken gedaan. Chokri Mousaoui van Eternal Sun vertelde bijvoorbeeld dat er interesse is voor zijn zonnesimulator uit ruim veertig landen. “Een van onze eerste klanten kwam uit Zuid-Korea”, zei Mousaoui.


YES!Delft is een van de grootste  incubators voor technisch innovatief en schaalbaar ondernemerschap in Europa. YES!Delft stimuleert het starten van technische bedrijven en biedt ondersteuning om ondernemersbarrières weg te nemen en versnelde groei te realiseren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12