Het Jazz Festival is veel meer dan alleen maar (jazz)muziek

Algemeen

Frederiek van Ringen (links) en Charlotte Wiering (rechts) op de plek waar jongeren op 14 augustus kunnen genieten van leuke optredens en alles wat daar omheen is georganiseerd. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – Het Jazz Festival biedt meer vermaak dan alleen naar jazz-muziek luisteren, zeker op de twee special events die rondom het Jazz Festival worden georganiseerd.

Bij het Jazzity Stage, dat zaterdag 14 augustus op het Vesteplein staat opgesteld, wordt van alles voor en door jongeren georganiseerd. Jazz is namelijk meer dan mannen met snorren, hoedjes en sigaren die op een saxofoon blazen, benadrukt Frederiek van Ringen, één van de tien jonge organisatoren van het Jazzity Stage. “We willen een moderne draai aan jazz geven”, vertelt de 21-jarige Delftse. “We willen jazz combineren met allerlei andere stijlen. Niet alleen qua muziek, maar we houden bijvoorbeeld ook een modeshow en we combineren jazz met optredens van dans- en kunstgroepen.” 

Momenteel zijn in elk geval al vier bands geboekt voor het Jazzity Stage: De Flow Fabriek, Diggy Dex, New Earth Group en Dikke Van Dale. Op de Flow Fabriek na zijn dit stuk voor stuk bands en artiesten die ook bekend staan om de andere muziekstijlen die ze spelen. “Met deze bands willen we jazz opwaarderen tot iets waar jongeren op af komen. We willen daarnaast samenwerken met de Local Heroes van Delft. We exposeren grote foto’s van hen met daarbij een kort verhaaltje over wie ze zijn en wat ze doen op het gebied van Kunst en Cultuur in Delft. We bieden dus iets moderners dan hoe jongeren vaak denken over Jazz”, aldus Frederiek van Ringen.

Poptapark
Ook het Poptapark en de directe omgeving daarvan staan zaterdag 14 augustus bomvol van de activiteiten. Naast optredens van Boris, Roos Jonker en het Joris Posthumus Quartet worden ook hier culturele activiteiten georganiseerd. Er komt bijvoorbeeld een Kunst- en Cultuurmarkt, waar allerlei creatieve ondernemers artikelen verkopen op het gebied van fashion en design en kunst, legt Projectleider Charlotte Wiering van Projectorganisatie Poptahof uit. “Nyama geeft bovendien workshops op het gebied van muziek en dans, zoals een workshop Didgeridoo en een Circusworkshop. Lucie de Haas van Atelier de Haas gaat samen met kinderen knutselen met afvalmaterialen. Petra van het Spatatelier gaat met echte jaren ’60-stoffen nieuwe kleding maken. Massagepraktijk Lilaea geeft 14 augustus proeflessen handmassages, de Vereniging van Marokkaanse Vrouwen gaat hennatattoes maken en ook het Mozaïekatelier is tijdens het Jazz Festival van de partij.” Daarnaast zorgt een Brassband voor een vrolijke muzikale noot en is er ook een foto-expositie te zien. “Er gebeurt hier dus hartstikke veel”, zegt Wiering
Volgens Charlotte Wiering kunnen geïnteresseerden die zaterdag 14 augustus naar het Poptahof komen muzikaal worden verrast door mensen die dagelijks in de wijk werken. “We willen laten zien dat er muziek zit in het Poptahof”, besluit ze. (JN)


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12