Geen krant in november, een jubileumnummer in december

Algemeen

DELFT – Tijdens de wijkmarkt van het Belangenplatform Tanthof op 13 november in De Hofstee hoopt Henk Klootwijk iedereen meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de toekomst van Wijkkrant Tanthof.

Klootwijk is behalve voorzitter van het Belangenplatform (onder veel meer) ook medeoprichter en hoofdredacteur van deze krant. Enige tijd geleden kwam in het nieuws dat Wijkkrant Tanthof wellicht zou stoppen. Met het door de Gemeente toegewezen subsidiebedrag, een percentage van het wijkbudget, zag de redactie geen kans dezelfde kwaliteit te kunnen blijven bieden. “Sinds tien jaar wordt de krant helemaal gedragen door bewoners”, zegt Klootwijk. 

“Elk nummer heeft zestien pagina’s en de krant verschijnt acht keer per jaar. Met minder pagina’s en een lagere frequentie kunnen wij eigenlijk niet dezelfde kwaliteit blijven leveren.” Hoe zuur het ook is, het zal waarschijnlijk toch moeten. Volgens Klootwijk, die nog in gesprek is met de wijkcoördinator, is de krant in elk geval verzekerd van geld op 1 januari 2009. “Financieel zullen we er wel uit komen, maar organisatorisch zijn er nog struikelblokken. De Gemeente wil dat wij rechtspersoon worden. Wij willen niet onder de paraplu van Breed Welzijn Delft, dus blijft eigenlijk alleen een stichting over. Daarom moeten er statuten gemaakt worden met hulp van de Gemeente.” 

In december bestaat de Wijkkrant Tanthof tien jaar. Dat is normaal gesproken reden om flink uit te pakken, maar onder de huidige omstandigheden ligt dat moeilijker. Daarom is besloten niet uit te komen in november, om vervolgens in december een speciaal jubileumnummer uit te geven. “We blikken terug op de beginperiode, toen de krant nog een dubbelzijdig A4’tje was, maar we hebben natuurlijk ook oog voor de actualiteit. Ik hoop dat ik tijdens de wijkmarkt iets positiefs kan laten horen, want deze kwestie grijpt me, ook emotioneel, erg aan. Voor de goede orde: het is niet voor mijzelf, maar voor de 17.000 bewoners van Tanthof.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12